Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Οι ΗΠΑ τρελάθηκαν: Ζητούν 83 δις ευρώ από τη VW για το dieselgate..!

Χθες κυκλοφόρησε η είδηση (New York Times) ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση
κατά της Volkswagen για το περίφημο  dieselgate. 

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, το αμερικανικό υπουργείο κατηγορεί τη VW για τοποθέτηση παράνομων συσκευών σε σχεδόν 600.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα, με άμεσο στόχο να παραποιήσει τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων, γεγονός το οποίο, πέραν όλων των άλλων, έβλαψε και το περιβάλλον.

Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο του Detroit, ενώ ήδη η VW έχει παραδεχθεί την παράνομη πράξη της και έχει προχωρήσει σε ανάκληση δεκάδων χιλιάδων μοντέλων.

Σήμερα έγινε γνωστό και το ποσό που ζητούν οι ΗΠΑ ως αποζημίωση από τη VW: Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν 83 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 34.800 ευρώ για κάθε ένα από τα 600.000 αυτοκίνητα που είχαν το παράτυπο λογισμικό. Σχεδόν δηλαδή την αξία κάθε αυτοκινήτου, αν υπολογίσουμε τον μέσο όρο της αξίας των μοντέλων VW και Audi που έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ. 
Πρόκειται για μια εντελώς τρελή και παράλογη απαίτηση κατά γενική ομολογία. Απαίτηση που ως φαίνεταιμόνο στόχο έχει να εξοντώσει ηθικά και οικονομικά (αν εκδικαστεί) την κραταία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Και αυτό διότι στην περίπτωση της GM με τους προβληματικούς διακόπτες που είχαν κοστίσει και ανθρώπινες ζωές, το πρόστιμο που είχε επιβληθεί δεν ξεπερνούσε το 1 δισ. Θεωρείται βέβαιο όπως επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές ότι δεν θα βρεθεί  δικαστήριο να επιδικάσει μια τέτοια αποζημίσωση, ωστόσο η VW μπλέκει σε μια μεγάλη περιπέτεια. 
Από την πλευρά των ΗΠΑ, σε δηλώσεις της η Cynthia Giles, κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικήςEnvironmental Potection Agency, τόνισε πως «με τη σημερινή μας κίνηση, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και επιθυμούμε η VW να αναλάβει τις ευθύνες της για τη ρύπανση που προκάλεσε». 
Kαι όλα αυτά από τις ΗΠΑ  που αίφνης δείχνουν να ευαισθητοποιήθηκαν για τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Αυτοί που έχουν στα γκαράζ τους τουλάχιστον από ένα θηριώδες pick-up με 8κύλινδρο μοτέρ που θέλει ένα βενζινάδικο για να πάει από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη.
Αυτοί που γύρισαν την πλάτη στις διεθνείς πρωτοβουλίες για το περιβάλλον μην υπογράφοντας το Πρωτόκολλο του Κyoto. Ο μεγαλύτερος ρυπαίνων του κόσμου που αποχώρησε τις συζητήσεις το 2001, όταν ο πρόεδρος Bush αμφισβήτησε την επιστημονική βασιμότητα του Φαινομένου του Θερμοκηπίου, θεωρώντας τη συνθήκη πολύ ακριβή για την αμερικανική οικονομία...
Ένα είναι σίγουρο: Ο πόλεμος (βιομηχανικός και όχι μόνον... ) μόλις ξεκίνησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...