Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των επιβατών ζητούν οι αυτοκινητιστές..!

Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των επιβατών από αθέμιτες πρακτικές, που όπως καταγγέλλουν οι αυτοκινητιστές ταξί, εφαρμόζονται μέσω των διαφόρων
εφαρμογών κλήσης-μίσθωσης ταξί, ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο μέσω ορισμένων εφαρμογών για τα ταξί που υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα, προωθείται η δημιουργία καρτέλ στον κλάδο, με στόχο την πλήρη διάλυσή του, προς όφελος των πάσης φύσεως μεσαζόντων-συμφερόντων που κρύβονται πίσω από αυτές τις εφαρμογές».
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε σε «μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας που προωθούν συγκεκριμένη εφαρμογή κλήσης ταξί, προκειμένου να αναθέτουν προσοδοφόρα δρομολόγια (π.χ προς το αεροδρόμιο) στους ιδιοκτήτες-οδηγούς ταξί που είναι ενταγμένοι στην ίδια εφαρμογή ζητώντας μηνιαία προμήθεια άνω των 500 ευρώ».
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ έκανε λόγο και για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλείται από εφαρμογές, οι οποίες χρησιμοποιούν ΙΧ αυτοκίνητα: «Ο κίνδυνος για το επιβατικό κοινό είναι τεράστιος αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εταιρίες όπως η Uber, ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και όχι για τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών». Στο σημείο αυτό αναρωτήθηκε «ποιος θα εμπιστευόταν τη μετακίνηση του παιδιού του με έναν οδηγό που κάνει περιστασιακά , παράνομα και χωρίς την στοιχειώδη εκπαίδευση, το επάγγελμα του μεταφορέα;».
Στην κατεύθυνση των νέων αναγκών του επιβατικού κοινού, ο ΣΑΤΑ ήδη διαθέτει τη δική του εφαρμογή για κλήσεις ταξί μέσω κινητού ή τάμπλετ, τη SATAbyIQTaxi.. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Apple Store για κινητά iOS και στο GooglePlay για κινητά Android.
Πρόκειται όπως ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος, «για τη μοναδική εφαρμογή που παρέχει αξιοπιστία, ασφάλεια και νομιμότητα στις μετακινήσεις».
Η εφαρμογή SATAbyIQTaxi συγκεντρώνει το σύνολο των επαγγελματιών ταξί Αττικής, με στόχο να προσφέρει στο επιβατικό κοινό έναν νέο τρόπο κλήσης του μέσου, που εμπιστεύεται για την μετακίνησή του.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...