Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

«Η Air Liquide εγκαθιστά τον πρώτο σταθμό υδρογόνου στο κέντρο του Παρισιού»..!

Με αφορμή τη Διάσκεψη για το Κλίμα (COP21), η Air Liquide εγκαθιστά τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στο Παρίσι, σε συνεργασία με την start-up STEP
(Société du Taxi Electrique Parisien), και με την υποστήριξη του Δήμου του Παρισιού. 
Ο σταθμός θα βρίσκεται στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, στο Cours Albert 1 Ier στο δημοτικό πάρκινγκ του Pont de l’Alma. Χάρη στο σταθμό, θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος στόλος ηλεκτροκίνητων ταξί με υδρογόνο στο Παρίσι.
Ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμός στο κέντρο του Παρισιού, θα αρχίσει να τροφοδοτεί σε λίγες μέρες και για αρκετούς μήνες μετά την COP21, το στόλο που θα αποτελείται από τα πρώτα ηλεκτροκίνητα ταξί με υδρογόνο. Ο στόλος αυτός, που αρχικά απαρτιζόταν από πέντε αυτοκίνητα Hyundai ix35, αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 70 οχήματα μέσα σε ένα χρόνο και αρκετές εκατοντάδες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το 2016 θα αναπτυχθεί σταδιακά ένα μόνιμο δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου στην περιοχή του Παρισιού, για να καλύψει τις ανάγκες αυτού του στόλου των ταξί.
Ο σταθμός που δημιουργήθηκε στο Παρίσι, όπως και όλοι οι σταθμούς που έχει σχεδιάσει και εγκαταστήσει η Air Liquide, μπορεί να ανεφοδιάζει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα με υδρογόνο σε λιγότερο από πέντε λεπτά προσφέροντας αυτονομία, που μπορεί να φτάσει στα περίπου 500 χιλιόμετρα.
Το υδρογόνο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά τη βιώσιμη μετακίνηση. Χρησιμοποιούμενο στην τεχνολογία Κυψελών Καυσίμου, συνδυάζεται με το οξυγόνο του αέρα για την παραγωγή ενέργειας, παράγοντας νερό ως υπο-προϊόν, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ένα σχετικά μεγάλο εύρος απόστασης στις μετακινήσεις.
Η Αir Liquide είναι παρούσα στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας του υδρογόνου, από την παραγωγή έως την αποθήκευση, τη διανομή και την ανάπτυξη εφαρμογών για τον τελικό καταναλωτή. Ο Όμιλος συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ευρείας διάδοσης της χρήσης του υδρογόνου ως καθαρής ενέργειας, ιδίως στον τομέα των μεταφορών. Μέχρι σήμερα, έχει σχεδιάσει και εγκαταστήσει εβδομήντα πέντε σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου παγκοσμίως, από τους οποίους οι πέντε βρίσκονται στη Γαλλία. Ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου για τις ανάγκες της γαλλικής τοπικής αυτοδιοίκησης εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο Saint-Lô (Νορμανδία) από το Γενικό Συμβούλιο της Μάγχης.
Ο François Darchis, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, σχολίασε: «Η εν λόγω συνεργασία με την start-up STEP μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο πρώτος σταθμός θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τα οφέλη του υδρογόνου ως καθαρής ενέργειας για τα οχήματα. Το υδρογόνο προσφέρει πράγματι μια συγκεκριμένη απάντηση στις προκλήσεις της βιώσιμης μετακίνησης με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της τοπικής ρύπανσης σε αστικές περιοχές. Το έργο αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη δέσμευση της Air Liquide για την ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου στην υπηρεσία της βιώσιμης μετακίνησης και την προστασία του περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...