Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στις 9 Σεπτεμβρίου Από την επόμενη Δευτέρα (9/11) τίθεται εκ νέου σε ισχύ ο Δακτύλιος για το κέντρο της Αθήνας. Το μέτρο θα εφαρμοστεί έως και την Παρασκευή 11 Ιουλίου του 2014..!

Σε ότι αφορά στον «μικρό» Δακτύλιο, τα όρια του ορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Μεσογείων, Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Βρυαξίδος, Υμηττού, Ηλ. Ηλιού
, Αμβρ. Φραντζή, Ανδ. Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιερά Οδός, Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, Καρόλου, Μάρνη, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων). Υπενθυμίζουμε πως στους δρόμους που αποτελούν τα όρια του «μικρού» Δακτυλίου, το μέτρο δεν ισχύει.

Στο οδικό δίκτυο εντός των ορίων του «μικρού» Δακτυλίου, επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων καθώς και των φορτηγών Ι.Χ. με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος έως 2,2t., με βάση το τελευταίο ψηφίου του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά-ζυγά).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στις παραπάνω απαγορεύσεις δεν υπάγονται τα εξής:

-Οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον «μικρό» Δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σύμφωνα με τις διατάξεις της ΔΜΕΟ/οικ./3253/στ/0718/Φ.911 από 20/22.8.2013 (ΦΕΚ Β 2048) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους, θα υποβάλλονται από 26 Αυγούστου – 31 Οκτωβρίου στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 4ος όρφος).



Σε ότι αφορά στον «Πράσινο Δακτύλιο», τα οχήματα που εμπίπτουν στα μέτρα που αυτός προβλέπει είναι τα εξής:

-Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα με κινητήρες τεχνολογίας Euro5 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν λιγότερο από 140 gr CO2/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνηση τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) με κινητήρες τεχνολογίας Euro4 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν λιγότερο από 140 gr CO2/km.



Για τα οχήματα των μόνιμων κατοίκων εντός των ορίων του «μικρού» Δακτυλίου, προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου – εξόδου. Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον «μικρό» Δακτύλιο που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2012 – 2013, δεν ισχύουν για τη νέα περίοδο 2013 – 2014.



Παράλληλα, σύμφωνα με τις διατάξεις του «Πράσινου Δακτυλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2t. και των λεωφορείων, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από 1/1/1990, εντός της ζώνης του «μεγάλου» Δακτυλίου. Κατά την έναρξη του εκάστοτε –νέου- ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.



Αναφορικά με τον «μεγάλο» Δακτύλιο, αξίζει να αναφέρουμε πως τα όρια του καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Παραλιακή, Αλίμου, Βουλιαγμένης, Ελ. Βενιζέλου, Περιμετρική Υμηττού, Κατεχάκη, Μεσογείων, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Παπανικολή, Καποδιστρίου, Κύμης, Κασταμονής, Χαλανρίου, Αναγεννήσεως, ΕΟ Αθηνών – Λαμίας, Αθηνών – Θηβών, Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η ΝΕΟ Αθηνών – Λαμίας, η Λ. Κηφισού και Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωση της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.



Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το μέτρο του Δακτυλίου ισχύει:

-Δευτέρα έως Πέμπτη από 07:00 – 20:00

-Παρασκευή από 07:00 – 15:00

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52, παρ. 6 του ΚΟΚ με Διοικητικό Πρόστιμο 200 ευρώ.

ΠΗΓΗ:http://www.autotritipro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...