Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Βόλος: Ο συνδυασμός αναδουλειάς και οφειλών προς τον ΟΑΕΕ έχει «γονατίσει» τον κλάδο των ταξί..!

Ο συνδυασμός αναδουλειάς και οφειλών προς τον ΟΑΕΕ έχει «γονατίσει» τον κλάδο των ταξί στο Βόλο. Οι επαγγελματίες του Βόλου μιλούν για το χειρότερο καλοκαίρι της
ζωής τους, καθώς αναγκάζονται να περιμένουν ολόκληρες ώρες στις πιάτσες, μέχρι να μπει κάποιος πελάτης στα ταξί τους.

Περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου - Νέας Ιωνίας, κ. Τάσος Δεμερτζής, αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Πραγματικά έχουμε πολλά προβλήματα λόγω αναδουλειάς. Η κίνηση είναι ανύπαρκτη και παρατηρούμε ότι “κάθε πέρσι και καλύτερα”. Το φετινό καλοκαίρι ήταν το χειρότερο όλων, από θέμα αναδουλειάς και αυτό για μας είναι προμήνυμα για το χειμώνα που μας περιμένει».

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει ο κ. Δεμερτζής, τους τελευταίους δύο - τρεις μήνες, οπότε έχουν σταματήσει να περιπολούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας, παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Δημητριάδος, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη και Ελ. Βενιζέλου, κρατούν τα σκήπτρα του κυκλοφοριακού χάους... «Από τη στιγμή που σταμάτησε να βγαίνει στους δρόμους η δημοτική αστυνομία παρατηρείται κυκλοφορικό χάος στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου. Κάποιος θα πρέπει να ρυθμίζει την κυκλοφορία, τουλάχιστον στο κέντρο, για να διευκολύνονται όλοι, αλλά και οι επαγγελματίες οδηγοί».

Oφειλές στον ΟΑΕΕ

Την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες ταξί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν από τον ΟΑΕΕ να «παγώσει» τις εισφορές και έπειτα να γίνουν ευνοϊκότατες ρυθμίσεις. «Ο ΟΑΕΕ μας χρεώνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να μας την παρέχει. Αυτό πραγματικά είναι απάνθρωπο, καθώς τόσα χρόνια ήμασταν συνεπείς στις πληρωμές μας», δηλώνει ο κ. Δεμερτζής.

Εκτός από τους ίδιους τους επαγγελματίες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αναγκάζονται να μένουν ακόμη και οι οικογένειες τους, μάλιστα όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες του κλάδου, οι ρυθμίσεις των οφειλών που ζητούν από τον ΟΑΕΕ, ξεπερνούν σε χρήματα τις δίμηνες εισφορές τους, κάτι που το χαρακτηρίζουν ως παράλογο.

ΠΗΓΗ:
http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...