Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ :Δελτίο Τύπου..!

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2013  
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι σαρωτικοί έλεγχοι των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση
της αδήλωτης και ανασ- φάλιστης εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα. 

Χθες, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου που προβλέπει τα νέα υψηλά πρόστιμα για περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφά- λιστης εργασίας, τα μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια του ΣΕΠΕ, της Ειδικής Υπη- ρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ) και της Οικονομικής Αστυνο- μίας, διενήργησαν ελέγχους σε 340 επιχειρήσεις και εντοπίστηκαν 75 πε- ριπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και επιβλήθηκαν τα νέα πρόστιμα.  
Ταυτόχρονα, είναι εντυπωσιακά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», (που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων) για το μήνα Σεπτέμβριο. 

Διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον η τάση συμμόρφωσης των εργοδοτών, υπό την απειλή και των πολύ υψηλών προστίμων καθώς και η μετατροπή σημαντικού μέρους της «μαύρης» εργασίας σε ασφαλισμένες και νόμιμες θέσεις απασχόλησης.   
Συνημμένο: Οι ροές απασχόλησης που κατέγραψε το  πληροφοριακό σύσ- τημα «Εργάνη» το χρονικό διάστημα από την 1η έως την 16η  Σεπτεμβρίου (και ώρα 16.45 μ.μ). 

ΠΗΓΗ:http://www.ypakp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...