Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΙ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ..!

Με τον πρόεδρο των περιφερειακών ταξί Π.Ε. Λάρισας κ. Γιάννη Σαπουνά  συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, παρουσία της
αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου. Στη συνάντηση ο κ. Σαπουνάς εξέφρασε την ανησυχία των ιδιοκτητών ταξί για την καθυστέρηση του αρμόδιου Υπουργείου στην καταβολή των χρημάτων για τις μεταφορές των μαθητών.
Όπως έγινε γνωστό οι μεταφορείς έχουν πληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2011 από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους από πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έχουν επίσης ειδοποιηθεί να παραλάβουν τα χρήματά τους για τις μεταφορές του Ιανουαρίου του 2012 και υπολείπονται ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος του 2011. Οι μεταφορείς ανησυχούν ότι θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους στη διαδικασία ενός «κουρέματος», κάτι που όπως υποστηρίζουν θα τους φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο καθώς όπως αναφέρουν δεν έχουν για να πληρώσουν πλέον ούτε για τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
«Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να αντιληφθεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι μεταφορείς και να αποστείλει προς τη Περιφέρεια όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός αναλύοντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη η αιρετή Περιφέρεια για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους μεταφορείς. Και συνέχισε: «Επειδή αντιλαμβανόμαστε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς, πρόκειται να θέσω το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ώστε να δημιουργηθεί μια δύναμη πίεσης ώστε να δοθεί λύση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».
Όπως τόνισε ο κ. Σαπουνάς οι μεταφορείς απ’ την πλευρά τους αναγνωρίζουν την προσπάθεια του περιφερειάρχη όλο αυτό το διάστημα και ζητούν και πάλι τη συμβολή του στην εξεύρεση λύσης.

http://www.larisanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...