Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Παρεξήγηση ήταν» λέει το Υπουργείο Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ και την Τρόικα..!

Σε παρεξήγηση αποδίδει το Υπουργείο Υγείας το αίτημα της τρόικας να πάρει η κυβέρνηση πίσω τις διατάξεις του νόμου που εξαιρούν όσα ασφαλιστικά ταμεία δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό
προϋπολογισμό, από την υποχρεωτική ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής η επιστολή του Ματίας Μορς, που μάλιστα είναι γραμμένη σε απαξιωτικό ύφος, ελέγχει τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη, γιατί δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις του νόμου.
Στη συνέχεια απαιτεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου και την ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον Ιούνιο. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για λάθος ερμηνεία της σχετικής ρύθμισης, την οποία ο Ματίας Μορς εξέλαβε ότι ανοίγει «παράθυρο» για μη υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ. Το υπουργείο αναφέρει, ότι «πρόκειται περί λάθους ερμηνείας της συγκεκριμένης ρύθμισης. Ο υπουργός Υγείας έχει αποστείλει επιστολή στον Ματίας Μορς με την οποία εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί». Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, έρχεται καταιγίδα μέτρων τον Ιούνιο που περιλαμβάνει:
- περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας
- κατάργηση των προνοιακών παροχών
- απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
- περιστολή αποζημιώσεων και επικουρικών συντάξεων
- άρση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.

http://www.prionokordela.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...