Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΑΞΙ»..!

Αποτελείται από μια ομάδα συνδικαλιστών ιδιοκτητών ταξί που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη Παράταξη, που δεν
έχει δεσμεύσεις και σχέσεις με κανένα πολιτικό κόμμα, τα στελέχη και τα μέλη της ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, πράγμα απαραίτητο για έναν αξιόπιστο & ανεξάρτητο συνδικαλισμό. Τη δύναμή της την αντλεί από τους χιλιάδες υπεύθυνους και σκεπτόμενους συναδέλφους - απλά μέλη, ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη Χώρα. Με διάφορες κατά καιρούς συνεργασίες εκπροσωπείται σε όλα σχεδόν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας ταξί τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Στα τέλη του 2003 οι συγκυρίες και -κυρίως- η αρχική συμφωνία του συνόλου σχεδόν της ηγετικής ομάδας της Ομοσπονδίας για την επιβολή των ταμειακών μηχανών οδήγησε την Παράταξη σε ένα αγώνα με πρωτοστάτες τους συνδικαλιστές της Περιφέρειας. Ο αγώνας των συνδικαλιστών και των απλών μελών της Περιφέρειας κορυφώθηκε με την μεγαλειώδη πορεία των πολλών εκατοντάδων ταξί της Περιφέρειας στην Αθήνα και επισφραγίστηκε με την μεγάλη και πρωτοφανή νίκη του κλάδου εναντίον των ταμειακών μηχανών. Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας ήταν δύσκολος, διότι δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πολιτεία, αλλά και την τότε ηγεσία του κλάδου, που από κοινού είχαν αποφασίσει να επιβάλλουν τις ταμειακές μηχανές στα ταξί.
Στο Συνέδριο του 2005 η ΠΑΡΑΤΑΞΗ κατήλθε για πρώτη φορά αυτόνομη και εξέλεξε δυο Συμβούλους. Το ίδιο έγινε και στο Συνέδριο του Νοεμβρίου του 2008.
Επικεφαλής της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ είναι ο Παναγιώτης Σκέντζος ο οποίος είναι πρόεδρος του Σωματείου Ταξί της Πάτρας. Είναι ένας έμπειρος συνδικαλιστής με αγωνιστικότητα και με μοναδικούς στόχους του την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, καθώς και την πρόοδο όλων των ιδιοκτητών ταξί της Χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι τον Παναγιώτη Σκέντζο στηρίζει το σύνολο του Επαγγελματικού, Βιοτεχνικού και Εμπορικού κόσμου της Αχαΐας, αφού επί σειρά ετών του εμπιστεύεται τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Αχαΐας μιας από τις μεγαλύτερες δευτεροβάθμιες οργανώσεις επαγγελματιών της Χώρας. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε, μιας από τις κορυφαίες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις & μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Στα στελέχη, μέλη και φίλους της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΑΞΙ» περιλαμβάνονται συνδικαλιστές με πλούσια δράση από όλη την Ελλάδα και οι οποίοι ζουν και εργάζονται καθημερινά (κυρίως το τελευταίο διάστημα), μέσα σε ένα κλίμα έντονης ανασφάλειας για το αύριο του επαγγέλματος. Δυσφορούν και είναι γεμάτοι απορίες για τα τεκταινόμενα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από κάποιους για το κλάδο, χωρίς να προηγείται ουσιαστικός (ή καθόλου) διάλογος, που θα οδηγούσε στη σύνθεση των θέσεων και απόψεων όλων των τάσεων. Όλοι αυτοί προσπαθούν να αφουγκραστούν και τις αγωνίες των συναδέλφων μας και ελπίζουν με τη δύναμη που θα τους δίνει η συμμετοχή και η αυξανόμενη αποδοχή και επιρροή της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ να καταφέρουν το μεγάλο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την ανάδειξη στην ηγεσία του κλάδου όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων της περιφέρειας, που ξέρουν και ζουν τα προβλήματα.
Στην ηγεσία του κλάδου είναι ζωτικής σημασίας να αναδειχθούν συνάδελφοι των μικρών και μεγαλύτερων πόλεων που βλέπουν το εισόδημά τους να απειλείται και αυτό, δυστυχώς, και με τη «συνενοχή» κάποιων εκ των έσω. Στην ηγεσία του κλάδου θα πρέπει να αναδειχθούν συνάδελφοι των πολύ μικρών πόλεων και των χωριών που το εισόδημά τους έχει σχεδόν μηδενιστεί. Κανείς από τους μεγάλους του κλάδου δεν μιλά για αυτό. Μόνο λίγο πριν τα Συνέδρια τους μιλούν γενικόλογα, με μισόλογα και ασάφειες και καταφέρνουν να τους εγκλωβίζουν, χρησιμοποιώντας κομματικά & πολιτικά μέσα και εκβιασμούς. Για τους συναδέλφους που απεγνωσμένα ζητούν βοήθεια από τις παράλογες και αψυχολόγητες ρυθμίσεις της Πολιτείας ποιος θα παλέψει; Τι απαντήσεις δίνουμε σε αυτούς που -άδικα τις περισσότερες φορές, πέρα των άλλων- (δια)σύρονται στα Δικαστήρια όταν μια (Πανελλήνια και αφόρητη) πίεση προς την Πολιτεία θα είχε αποτελέσματα σε ένα τόσο σημαντικό και σοβαρότατο θέμα που ενώ γνωρίζαμε δεν το προλάβαμε πριν προκύψει; Και αναφερόμαστε φυσικά στην νέο χαρακτηρισθείσα κακουργηματική πράξη της μεταφοράς οικονομικών μεταναστών (λαθρομεταναστών).
Για όλους αυτούς τους λόγους, για τη δύναμη που θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ο ιδιόκτητης ταξί της Περιφέρειας, είναι απαραίτητο ΟΛΟΙ ΜΑΣ να επαγρυπνούμε να ενημερωνόμαστε καθημερινώς και να στηρίζουμε τον αγώνα της«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΑΞΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...