Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ενίσχυση 7.000 € σε ιδιοκτήτες ταξί και λεωφορείων από το "Digi-mobile" (Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012)

Ιδιοκτήτες κι εταιρείες ταξί καθώς και λεωφορείων μπορούν να χρηματοδοτηθούν με ποσά έως και 7.000 ευρώ για να δέχονται on line κρατήσεις θέσεων και κλήσεις.

Οι επαγγελματίες οδηγοί των συγκεκριμένων μέσων μαζικής μεταφοράς έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιηθούν από τους συναδέλφους τους και να
παρέχουν ψηφιακά τις υπηρεσίες μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα λέγεται «Digi-mobile» και μέσα από αυτό χρηματοδοτούνται όσοι θελήσουν να αποκτήσουν πελάτες που κάνουν χρήση των smart phones (έξυπνων κινητών) και των tablet pc (ηλεκτρονικοί υπολογιστές «ταμπλέτες»).

Ετσι ένας ιδιοκτήτης ταξί ή τουριστικού λεωφορρείου θα μπορεί από τους πελάτες του να ειδοποιείται μέσω Ιντερνετ για τη μέρα και την ώρα που θέλουν να τους μεταφέρει. Παράλληλα, εταιρείες ραδιο-ταξί και τουριστικών πούλμαν θα μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές για την παρακολούθηση και διαχείριση του στόλου των οχημάτων τους. Να ξέρουν, για παράδειγμα, οι εταιρείες ραδιο-ταξί πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή οι οδηγοί-μέλη τους και ανάλογα με τις «κούρσες» που πραγματοποιούν να προγραμματίζουν τις υπόλοιπες.

Το πρόγραμμα υλοποιούν οι «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» και έχει προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού ανά έργο διαμορφώνεται από την επιχείρηση και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του κύκλου εργασιών της τελευταίας χρήσης της επιχείρησης.

Η μέγιστη ενίσχυση αφορά το 70% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου και δεν μπορεί να υπερβεί τα 7.000 ευρώ για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση υλοποιήσει ή αξιοποιήσει native mobile ή web mobile εφαρμογές ή τα 1.400 ευρώ για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση υλοποιήσει web mobile portal. Το υπόλοιπο 30% του έργου καλύπτεται με ιδιωτική συμμετοχή της επιχείρησης.

Το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου καταχωρίζονται οι ηλεκτρονικές προτάσεις είναι ανοιχτό. Η ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων των επιχειρήσεων καθορίζεται από την περιφέρεια στην οποία είναι εγκατεστημένες και ακολουθεί το παρακάτω πρόγραμμα:

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έναρξη υποβολής Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 14.00.
• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έναρξη υποβολής Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14.00.
• Περιφέρειες του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» (Ανατ. Μακεδονία-Θράκη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), έναρξη υποβολής Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14.00.
• Περιφέρεια Αττικής, έναρξη υποβολής Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14.00.

Ποιες ηλεκτρονικές εφαρμογές ενισχύονται

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν πως τα απαραίτητα χαρακτηριστικά των χρηματοδοτούμενων εφαρμογών είναι:

1. Οι εφαρμογές θα πρέπει είτε να απευθύνονται στους καταναλωτές, είτε να απευθύνονται σε επιχειρήσεις.

2. Οι εφαρμογές θα πρέπει απαραιτήτως να υλοποιηθούν σε μία τουλάχιστον πλατφόρμα εφαρμογών έξυπνων συσκευών (τουλάχιστον μία μεταξύ των Nokia Symbian, Google Android, Apple iOS, RIM BlackBerry OS, Microsoft Windows Phone/ Mobile, Windows 7 tablet για υπολογιστές ταμπλέτες, Palm/HP's WebOS, Samsung Bada, Nokia Maemo & MeeGo).

3. Στην περίπτωση εφαρμογών B2C, αυτές θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στα αντίστοιχα «app stores» κάθε πλατφόρμας εφαρμογών ώστε να είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό. Η αποδοχή της εφαρμογής από το εκάστοτε «app store» πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τη λήξη της δράσης, καθώς αποτελεί σημείο ελέγχου και πιστοποίησης της υλοποίησης του κάθε έργου.

Οι εφαρμογές θα πρέπει να ανήκουν σε μία εκ των παρακάτω κατηγοριών:

• native mobile εφαρμογές - «κατεβαίνουν» και λειτουργούν στη συσκευή κινητής επικοινωνίας ή στον υπολογιστή-ταμπλέτα (είναι «downloadable»).
• web mobile εφαρμογές - συνήθως αναπτύσσονται σε HTML5 και «κατεβαίνουν» στις ηλεκτρονικές συσκευές.
• web mobile portals.

Δεν είναι επιλέξιμα προς ενίσχυση:

• Η διάθεση μηνυμάτων SMS/MMS που διατίθενται μέσω συσκευών κινητών επικοινωνιών, καθώς αποτελούν λειτουργικά κόστη της επιχείρησης και δεν αφορούν το κόστος ανάπτυξης/απόκτησης της σχετικής εφαρμογής.
• Η δημιουργία εφαρμογών που έχουν ως μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ή τη διάθεση ηλεκτρονικών κουπονιών.
• δεν επιτρέπεται η απλή αναπαραγωγή του web portal στη συσκευή και η αντιμετώπισή του ως εφαρμογής mobile στο πλαίσιο της δράσης.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο.

Επιλέξιμοι δικαιούχοι προς επιχορήγηση του έργου που προτείνουν, θεωρούνται οι επιχειρήσεις για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις κατά την ημερομηνία υποβολής:

1. Η επιχείρηση διαθέτει τουλάχιστον μία κλεισμένη διαχειριστική χρήση.

2. Ο υφιστάμενος κλάδος δραστηριότητας της επιχείρησης δεν εμπίπτει στις εξαιρούμενες κατηγορίες δραστηριότητας του κανόνα De Minimis.

3. Η δικαιούχος επιχείρηση ανήκει στην κατηγορία «ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ» ή «ΜΙΚΡΗ». Στην πρώτη κατηγορία είναι η επιχείρηση εκείνη που απασχολεί από 0 έως εννέα εργαζομένους με κύκλο εργασιών έως 2 εκατ. ευρώ και στη δεύτερη είναι εκείνη η επιχείρηση που απασχολεί από 10 έως 49 άτομα προσωπικό με κύκλο εργασιών μέχρι 10 εκατ. ευρώ.

4. Επιλέξιμη μορφή επιχείρησης. Επιλέξιμες είναι όλες οι μορφές επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας, εξαιρουμένων των κοινοπραξιών (παρ. 2 του άρθρου 2 του ΚΒΣ), των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών καθώς και όσων ασκούν αποκλειστικώς ελευθέρια επαγγέλματα όπως κατονομάζονται στην παρ. 1 του άρθρου 48 του Ν. 2238/94 και στις μετέπειτα σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους.

5. Ο δικαιούχος λειτουργεί νόμιμα στην ελληνική επικράτεια, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες λειτουργίας.

Πληροφορίες:
Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.digitalaid.gr, καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» www.digitalplan.gov.gr και του υπ. Ανάπτυξης www.mindev.gov.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και τηλεφωνικά ατελώς στο 8005000115.



Financial Solutions: Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).


Πηγή:http://epityxiacom.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...