Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Απεργίες οδηγών φορτηγών και ταξί παρέλυσαν την Ιταλία (Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012)

Η χώρα έχει κοπεί στα δύο... 

Κομμένη στα δύο είναι η Ιταλία λόγω της απεργίας των οδηγών φορτηγών. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα
από την Σικελία σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της συνεχούς αύξησης της τιμής των καυσίμων, των διοδίων και των φόρων εισοδήματος.

Από το βράδυ της Κυριακής όμως οι "αυθόρμητες κινητοποιήσεις" -όπως τις χαρακτηρίζουν- άρχισαν να επεκτείνονται σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.
Η συμμετοχή στην απεργία αγγίζει σχεδόν το 100%, στην περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη.
"Η κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή τις διαμαρτυρίες αυτές, διότι δεν αποκλείει ότι θα μπορούσαν να έχουν και διαφορετικού είδους εξέλιξη", δήλωσε η υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι, Άννα Μαρία Καντσελιέρι, μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας ραδιοφωνίας Rai.

"Θα χρησιμοποιήσουμε την μέθοδο του διαλόγου και της ανοχής, αλλά δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα των πολιτών", πρόσθεσε η Καντσελιέρι. Πολλές ενώσεις καταναλωτών ζητούν την επίταξη των οδηγών φορτηγών, διότι τονίζουν ότι σε λίγες ημέρες θα αρχίσει να παρατηρείται έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης στα καταστήματα και στα φαρμακεία. Στην Ιταλία, το 86% της μεταφοράς εμπορευμάτων γίνεται οδικώς.
"Για να πάμε μέχρι το Μιλάνο και να γυρίσουμε, ξοδεύουμε 700 λίτρα καύσιμα και στο τέλος του μήνα --με έξι ταξίδια-- η χασούρα μας ξεπερνά τα εξακόσια ευρώ", είπαν οδηγοί στους δημοσιογράφους.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η πανιταλική απεργία των ταξί που προκήρυξαν τα συνδικάτα του τομέα, κατά των μέτρων τα κυβέρνησης Μόντι για την απελευθέρωση της αγοράς.
Οι ιταλοί ταξιτζήδες δεν συναινούν στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να δοθεί μια επιπλέον άδεια "μερικής απασχόλησης" σε όσους ήδη διαθέτουν μια, ούτε με την ανάθεση στην ειδική Δημόσια Αρχή για τις Μεταφορές της αρμοδιότητας να εκτιμήσει σε πόσες πόλεις πρέπει να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των αδειών. 

Πηγή: www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...