Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σωμ. Οδηγών Ταξί Αττικής Ανοιχτή Επιστολή (Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012)

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ  
  Σ.Ο.Τ.Α.

ΟΔΥΣΣΕΩΣ 8 - Τ.Κ. 10437 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 5221889 ΦΑΞ 2130038897
e mail sotataxi@hotmail.gr
                                       
Ανοιχτή επιστολή στον Αθηναϊκό Λαό.

       Στην προσπάθεια ενημέρωσης από τα ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες των Υπουργείων μαθαίνουμε ότι ο Υπουργός Μεταφορών ολοκλήρωσε τις επαφές και καταθέτει τις προτάσεις του για ψήφιση. Από τις 12/11/2011 το υπόμνημα μας βρίσκεται στο Υπουργείο χωρίς να έχει γίνει συνάντηση και διάλογος με τους εργαζόμενους οδηγούς ταξί. Οι θέσεις μας έχουν στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μέσα από την πιστοποίηση και την επιμόρφωση των εργαζομένων. Δίνουν απάντηση στα προβλήματα της μαύρης αδήλωτης εργασίας και της φοροδιαφυγής που συντελείται από τα κέντρα εμπορίας και ενοικίασης ΕΔΧ-ΤΑΞΙ που λειτουργούν παράνομα. Περιορίζουν σημαντικά την αυξανόμενη ανεργία με την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Τονώνουν τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που κινδυνεύει να καταρρεύσει απο την κλοπή ενσήμων. Επαναφέρουν τον ανταγωνισμό με σημαντική μείωση των κομίστρων. Συμβάλουν αποφασιστικά μέσα από την οριζόντια κατάργηση των αγκυλώσεων, στρεβλώσεων, περιορισμών, και των φραγμών εισόδου στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου οργάνωσης, λειτουργίας και διαχείρισης των μεταφορών με ΕΔΧ-ΤΑΞΙ, στο οποίο η παροχή προσωπικής εργασίας εγγυάται την προσιτή, γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση του κοινού. Προϋπόθεση: Η εφαρμογή του Ν/3919/2011 (ΦΕΚ 32Α 2/3/2011) χωρίς νέας γενιάς αγκυλώσεις και εμπόδια όπως γεωπολιτικά, πληθυσμιακά, αποστάσεων κτλ. Οι κανόνες, οι όροι και οι προϋποθέσεις έχουν κατατεθεί σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το Σωματείο Οδηγών Ταξί.
Τις καταθέτουμε ξανά δημόσια στο λαό της Αθήνας: Οι θέσεις μας:

1. Οριστική κατάργηση κάθε μεταβίβασης, αγοράς - πώλησης αδειών ΕΔΧ-ΤΑΞΙ.
2. Έλεγχος νομιμότητας των φυσικών προσώπων που κατέχουν άδειες ταξί χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις. Παραπομπή τους στην Δικαιοσύνη
3. Έλεγχος των ειδικών αδειών οδήγησης (κάρτες). Εφαρμογή του Ν 1599/86. Κυρώσεις. Αλλαγή τους με άλλες σε μορφή μικροτσίπ με ενσωματωμένο λογισμικό πιστοποίησης.
4. Απαγόρευση παραχώρησης σε τρίτους των αδειών ΕΔΧ-ΤΑΞΙ για ενοικίαση και εκμετάλλευση (απόφαση 83/75 του Ν.Σ.Κ. )
5. Οι νέες άδεις ΕΔΧ-ΤΑΞΙ παραχωρούνται για αυτοπρόσωπη εργασία, σε επαγγελματίες οδηγούς ταξί που ασκούν το επάγγελμα ως κύριο και αποκλειστικό
6. Δεν παραχωρούνται σε συνταξιούχους ή σε όσους έχουν παράλληλες εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
7. Ίδρυση και λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ επιμόρφωσης - κατάρτισης οδικών μεταφορέων επιβατών στα πρότυπα της σχολής ξεναγών. (Αναζήτηση χρηματικών ποσών που δαπάνησε ο ΟΤΕΚ για αυτό το λόγο ύψους 1.556.000 ευρώ στην διετία 2007-2008!)
8. Κατάργηση των ελαχίστων τιμών κομίστρου, ελεύθερο τιμολόγιο, ανταγωνιστικό.
 9. Δικαίωμα χορήγησης αδειών ΕΔΧ-ΤΑΞΙ σε επαγγελματίες οδηγούς ταξί με προϋπηρεσία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προτεραιότητα σε πολύτεκνους και άνεργους.
10. Το δικαίωμα χορήγησης σε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν νόμιμα την τελευταία δεκαετία σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας όπου υποβάλλεται η αίτηση χορήγησης.
Με τέτοιες προτάσεις, δεσμευόμαστε απέναντι στο επιβατικό κοινό για δραστική μείωση κομίστρων από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ανωτέρου και πολιτισμένου επιπέδου. Καμία συντεχνία όσο κι αν προστατεύεται από πελατειακές σχέσεις, δεν μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη, είναι ασταθή αντίθετη στην εθνική ανάγκη για μείωση της ανεργίας.
- ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
- ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΤΑΞΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ
- ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
                                                  
          Για το ΔΣ του Σ .Ο. Τ. Α.

1 σχόλιο:

  1. Για αμεση ανταποκριση απο τους καθυν αρμοδιους ενα πραγμα χρειαζεται. Πληρωμη απο εμας σε τραπεζα τα ποσα που δινουμε με αιτιολογια ....καταθεση πληρωμης για το πχ ΤΑΒ ταδε......και μετα βλεπουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε την άποψή σου...