Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» (Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012)

Αρ.Πρωτοκ : 16/ 2012 Πάτρα 19/1/2012

ΠΡΟΣ:

1) τον Υπουργό Μεταφορών
κο Μ. Βορίδη
 
2) την Διοικήτρια Ο.Α.Ε.Ε.
kα Γ. Κωτίδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.
=======================

ΘΕΜΑ: Αντισυνταγματική η σύνδεση της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ με τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων (ΚΤΕΟ) – Ζητάμε την απεμπλοκή της.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Διοικητά,

με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα μείζον ζήτημα, που το θεωρούμε πρωταρχικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του κλάδου μας και την επιβίωση των επαγγελματιών Δ.Χ. αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ.

Συγκεκριμένα, με τον Ν. 3996/2011(ΦΕΚ 170/Α/5-8-2011 ),άρθρο 53, § 1, συνδέεται η ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΟΑΕΕ όλων των ιδιοκτητών χρηστών και εκμεταλλευτών του οχήματος, με τον τεχνικό έλεγχο. Δηλαδή το ΚΤΕΟ.

Αν μη τι άλλο η παραπάνω διάταξη θεωρούμε ότι είναι αντισυνταγματική, αφού αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία σε κάποιον ιδιοκτήτη ΤΑΞΙ χωρίς υπαιτιότητα δική του. Δηλαδή, αν ο συνιδιοκτήτης του δεν έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, τότε το αυτοκίνητο δεν μπορεί να περάσει από ΚΤΕΟ και συνεπώς δεν μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα.

Πλέον των παραπάνω θεωρούμε ότι η μεταχείριση έναντι ημών είναι άνιση και άδικη, αφού αντίστοιχα για τα Ι.Χ. επαγγελματικά αυτοκίνητα δεν είναι απαραίτητη η ασφαλιστική ενημερότητα. Εύλογα, αναρωτιόμαστε γιατί δεν αντιμετωπιζόμαστε όπως όλοι οι άλλοι επαγγελματίες.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δραματική και αν συνυπολογίσουμε τη δυσμενή και βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει ολάκερη η κοινωνία μας και έχει πλήξει βαθύτατα τον κλάδο των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ με κατακόρυφη πτώση της δουλειάς μας.

Εκτιμώντας λοιπόν τους παραπάνω αρνητικούς παράγοντες, ζητάμε να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση που να διαχωρίζει την ασφαλιστική υποχρέωση από τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου του Ε.Δ.Χ. οχήματος.
Εν αναμονή απάντησης σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
               Ο                                                          Ο
      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σκέντζος Παναγιώτης                           Σίδερης Γεώργιος
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
«Ο ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» Αράτου 21, β' όροφος, γραφείο 6, ΠΑΤΡΑ
τηλ. (2610) 223.311, ΦΑΞ (2610) 275.778 ΚΙΝΗΤΟ 6977-361.362

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...