Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ταξί Νάουσας με θέμα : "Το Ταξί στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης" (Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011)

 
    Με επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους οδηγών ΤΑΞΙ, διεξήχθη η ημερίδα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Νάουσας «Ο Άγιος Νικόλαος» με τίτλο «Η λειτουργία του ταξί εν καιρώ οικονομικής ύφεσης».
   Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους, παρουσία στελεχών από όλη την περιφέρεια, ενώ επίσημος χορηγός επικοινωνίας της Ημερίδας ήταν η «Naousanews”.
    Επίτιμοι προσκεκλημένοι της ημερίδας, ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πάρης Κισσάς, ο Ειδικός Γραμματέας Νομικών Προσώπων και πρόεδρος του EUROTAXI Θεσσαλονίκης Πάρης Ξυλένιος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Τσέλιος, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καλαϊτζίδης.
    Στην ημερίδα συμμετείχαν σωματεία από την Αριδαία, την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, την Αλεξάνδρεια, τη Βέροια, την Σκύδρα, την Χαλκιδική, την Γουμένισσα, αλλά και τα δύο μεγάλα σωματεία της Θεσσαλονίκης "Λευκός Πύργος" και "EUROTAXI".
   Η ημερίδα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την απελευθέρωση των Ταξί με όποιο τελικό σχέδιο νόμου ψηφιστεί, θα χαράξει την περαιτέρω πορεία του κλάδου και την οργάνωσή του, με σκοπό την επιβίωση μέσα από την αναβάθμιση του επαγγέλματος αλλά και την προσφερόμενη υπηρεσία προς το επιβατικό κοινό.  
   Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Σωματείο Ραδιοταξί Νάουσας Σταύρος Ζάχος, αλλά και ο κος Καλαϊτζίδης.
 
 «Στήριξη και ενδυνάμωση των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ»
 
   Στα κυριότερα σημεία του χαιρετισμού του ο κ. Ζάχος δήλωσε τα εξής:
   «Τα χρόνια που διανύουμε είναι και γίνονται πλέον από τα πιο δύσκολα, όχι μόνο για τον κλάδο μας, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία και για όλα τα επαγγέλματα. Όσον αφορά τον δικό μας κλάδο, ο οποίος βάλλεται καθημερινά από πολλές μεριές, η πρόταση η δική μας, για την όποια απελευθέρωση γίνει, μέσα στην βαθύτατη κρίση και ύφεση που βιώνουμε, είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ. Αυτό πιστεύουμε πως θα είναι η βάση από την οποία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και την ύφεση αλλά και την όποια απελευθέρωση γίνει.
   Πως όμως θα γίνει η στήριξη και ενδυνάμωση στην επαρχία όπως η δική μας; Πιστεύουμε πως η συγχώνευση των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ, λόγω του ότι, όπως και να το κάνουμε έχουν ένα μεγάλο κόστος λειτουργίας, είναι μονόδρομος.
   Πρέπει σε κάθε νομό να συγχωνευτούν τα ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ και ναι γίνει ΈΝΑ πολυμελές και δυνατό! Μιλάμε λοιπόν άμεσα για μείωση του κόστους λειτουργίας και αν υπολογίσουμε ότι μέσα σε αυτό θα ενταχθούν και άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι εκτός ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ, τότε μιλάμε για ένα δυνατό και μεγάλο σύνολο, το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί το κοινό άψογα, όπως γίνεται και σήμερα, αλλά ακόμη καλύτερα. Αυτό θεωρούμε πως γίνεται, όπως πιστεύουμε πως μπορεί να καλυφθεί με άμεση κάλυψη σε όλον το νομό, τηλεφωνικά και τεχνολογικά. Σίγουρα όμως όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν, να ωριμάσουν και να γίνουν πραγματικότητα.
    Κάθε πόλη, κάθε συνάδελφος αντιμετωπίζει καθημερινά χιλιάδες προβλήματα. Κάποια σωματεία έχουν έρθει σε σύγκρουση μεταξύ τους για διάφορους λόγους. Νομίζω ότι είναι η ώρα της ενότητας, της δυναμικότητας και της αποφασιστικότητας. Όλα πρέπει να μπουν στην άκρη και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κάνουμε ένα βήμα εμπρός για το καλό του επαγγέλματος πρώτα, γιατί από αυτό ΖΟΥΜΕ. Καλό είναι να δούμε το αύριο παρά το χθες και το σήμερα!».

    Την κύρια ομιλία της ημερίδας πραγματοποίησε ο Πάρης Κισσάς, ο οποίος απαντώντας στο κύριο θέμα της ημερίδας τόνισε πως η λύση στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η οργάνωση. Επίσης, αναφέρθηκε στη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας αλλά και στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.
















 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...