Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΧΑΝΙΑ: Ενστάσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί για τη ρύθμιση περί μεταφοράς τουριστών..!

Φρένο´ στο φαινόμενο της ´πειρατείας´ που παρατηρείται στη μεταφορά τουριστών από Ι.Χ. και μη επαγγελματίες αυτοκινητιστές στα Χανιά και άλλες περιοχές της χώρας φιλοδοξούν να
θέσουν τα Υπουργεία Τουρισμού και Μεταφορών μέσα από την εφαρμογή του μέτρου των μικρών τουριστικών λεωφορείων (μίνι βαν), τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν ενοικιαστικά και τουριστικά γραφεία. 

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ -οι οποίοι έχουν εκφράσει αντιρρήσεις με την καθιέρωση των τουριστικών μίνι βαν- ζητούν τη θέσπιση αυστηρών ρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν τη σωστή εφαρμογή του μέτρου. 


Το θέμα των μικρών τουριστικών λεωφορείων και η εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων τέθηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Τουρισμού, με πρωτοβουλία της υπουργού Ολγας Κεφαλογιάννη και τη συμμετοχή του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, του γενικού γραμματέα Τουρισμού Τάσου Λιάσκου, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου και μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών.


Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Χανίων Ηλίας Καραπατάκης, μιλώντας στα ´Χ.Ν.´, επεσήμανε ότι οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ εξ αρχής είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους με το συγκεκριμένο μέτρο. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι εφόσον ψηφίστηκε η καθιέρωση των μικρών τουριστικών λεωφορείων, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους και η τήρηση αυστηρών κανόνων.  


«Εμείς δεν συμφωνήσαμε ποτέ, αλλά εν πάση περιπτώσει, εφόσον ψηφίστηκε και θα δρομολογηθεί ζητάμε να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις», σχολίασε και διευκρίνισε ότι, μεταξύ άλλων, τα εν λόγω μίνι βαν θα πρέπει να φέρουν κάποια διακριτικά, να τεθούν όρια στον αριθμό των μικρών λεωφορείων που θα μπορούν να έχουν τα τουριστικά ή ενοικιαστικά γραφεία, αλλά και να διασφαλιστεί ότι θα κινούνται με επαγγελματίες οδηγούς κάνοντας πολύ συγκεκριμένα και πιστοποιημένα δρομολόγια. 


Ερωτηθείς αν το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να συμβάλει στο θέμα της ´πειρατείας´ που παρατηρείται στις μεταφορές επισκεπτών από ιδιωτικά οχήματα και μη επαγγελματίες αυτοκινητιστές, ο κ. Καραπατάκης ήταν επιφυλακτικός υπογραμμίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη θέσπιση συγκεκριμένων προϋποθέσεων λειτουργίας για τα μίνι βαν και κυρίως την πιστή τήρησή τους.   


«Θα δούμε πρώτα τις ρυθμίσεις, τις οποίες τις περιμένουμε πολύ σύντομα. Αν εφαρμοστεί σωστά, τότε θα μπει ένα ´φρένο´ στην πειρατεία, αρκεί βέβαια να δουλέψουν σύμφωνα με τον νόμο. Ο σωστός επαγγελματίας δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά θα δουλέψουν σωστά;», επεσήμανε ο κ. Καραπατάκης, ενώ συνεχίζοντας παραδέχθηκε ότι το φαινόμενο των ´πειρατικών´ οχημάτων έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και στα Χανιά.  


«Πραγματικά επικρατεί αναρχία και ειδικά στα Χανιά. Μιλάμε δηλαδή για πολλά οχήματα που ήδη κινούνται στους δρόμους, αλλά είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αφού πέραν του ό,τι θα πρέπει να εντοπιστούν από την Τροχαία, θα πρέπει να παραδεχθεί ο οδηγός ότι κάνει αυτή τη δουλειά, να παραδεχθούν οι επιβάτες ότι έχουν πληρώσει κ.λπ. Στο αεροδρόμιο, συνήθως, τα εντοπίζουμε αυτά τα οχήματα, αλλά εκεί είναι μόνο ένα σημείο. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο είτε στην παλιά είτε στη νέα εθνική οδό δεν εντοπίζονται κι έχει μεγάλη έκταση το φαινόμενο».  

ΠΗΓΗ: http://www.haniotika-nea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...