Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΑΡΘΡΟ Του Βασίλη Μαραγκάκη, Ταμία του ΣΑΤΑ: Οικονομική ανάσα από την αυξημένη τουριστική κίνηση..!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων, το 2014 θα επισκεφτούν τη χώρα μας περισσότεροι από 18 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ αναμένεται και παράταση της
τουριστικής περιόδου. Τα μηνύματα που έρχονται από τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που έγιναν στο εξωτερικό , είναι ενθαρρυντικά. Για τον δικό μας κλάδο τα οφέλη από μια γεμάτη τουριστική σεζόν, θα είναι πολλά. 

Οφείλουμε όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στη συμπεριφορά μας και στον επαγγελματισμό μας.
Σε μια περίοδο που η αναδουλειά κυριαρχεί, η μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών είναι ευχής έργον για όλους μας. 

Με τη σωστή δουλειά και με απόλυτο επαγγελματισμό, πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνετε, χωρίς να δώσουμε δικαιώματα σε κανέναν. Οι εποχές άλλαξαν και στο μεταφορικό έργο θα παραμείνουν , όσοι είναι σωστοί στη δουλειά τους και μπορούν να προσφέρουν καλές υπηρεσίες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όλα όμως εξαρτώνται από μας. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε το έργο που δικαιωματικά μας ανήκει και να μην το χαρίσουμε στους ανταγωνιστές μας που καιροφυλακτούν και ελπίζουν σε δικά μας λάθη. 

Όσοι συνάδελφοι εργάζονται σε περιοχές  με αυξημένη προσέλευση ή αναχώρηση τουριστών θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να δυσφημήσει τον κλάδο μας. Από την εμφάνισή μας, την ενδυμασία μας μέχρι και την καθαριότητα του αυτοκινήτου. Οι σαγιονάρες και η βερμούδα είναι για την παραλία, όχι για την δουλειά. Και το τσιγάρο ας το κάνουμε έξω από το αυτοκίνητο και όχι μέσα. 

Ξέρετε πολύ καλά ότι ο Τύπος και τα ΜΜΕ προβάλουν με μεγάλη συνέπεια οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να μας βλάψει.   Αντίθετα οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει θετικά την κοινή γνώμη ή αποσιωπάται η περνάει στα μονόστηλα και με μικρά γράμματα. Μόνο εμείς μπορούμε να προστατέψουμε τη δουλειά μας. Μόνο εμάς μας ενδιαφέρει να έχουμε και αύριο και μεθαύριο και πάντα τη δουλειά μας.
Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, με περιορισμένα έσοδα, με πολύ άγχος και αγωνία για την επιβίωση και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, θεωρώ ότι  μπορούμε να πάρουμε μια οικονομική ανάσα από την –όπως προβλέπουν οι ειδικοί- αυξημένη τουριστική κίνηση.
Σε ότι αφορά τις πιάτσες και ειδικά στο Δήμο Αθηναίων, δεν έχουμε καμία εξέλιξη. Από τη μια η πάγια αδιαφορία των υπευθύνων, από την άλλη η προεκλογική περίοδο που διανύουμε, έχουν παγώσει κάθε εξέλιξη. Το ποιες πιάτσες έχουν εγκριθεί από τον ΟΑΣΑ αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι γνωστό. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι πότε επιτέλους θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις που οι ίδιοι πήραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...