Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βιώσιμο, λειτουργικό και προσιτό ταξί στο επιβατικό κοινό..!


Τη δημιουργία ενός βιώσιμου, λειτουργικού και προσιτού στο επιβατικό κοινό, ταξί ζητάει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αγοραίων - Ταξί Αγριάς, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων θεμάτων
ταξί. Μάλιστα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αγοραίων - Ταξί Αγριάς αναφέρεται και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο κτήριο της Π.Ε. Μαγνησίας μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και των συνεργατών του, καθώς και κλιμάκιου υπηρεσιακών παραγόντων, με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί ολόκληρου του νομού Μαγνησίας.
Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής διατάξεων του νόμου 4070/2012 και εν όψει της λήψης σχετικών αποφάσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αγοραίων - Ταξί Αγριάς αναφέρει σε σχετικό έγγραφο: «Και ενώ γινότανε ενημέρωση προς εμάς για το θέμα των αδειών των ταξί σε ολόκληρο τον νομό μας, η συζήτηση ξέφυγε του ελέγχου και οδηγήθηκε σε διακοπή εξ αιτίας των μεθόδων που ακολούθησαν οι ιδιοκτήτες του Βόλου και ο νομικός τους σύμβουλος» επισημαίνει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Μπαΐλας.
Χαρακτηριστικά μέσω της επιστολής γίνεται αναφορά στους ταξιτζήδες του Βόλου, επισημαίνοντας ότι: «Είναι γνωστές οι πρακτικές πολιτικών και άλλων εκβιασμών που ακολουθούν οι «συνάδελφοί» μας του Βόλου, τις οποίες έχουν πληρώσει ακριβά στον κλάδο τα τελευταία χρόνια».
Σύμφωνα με τους ταξιτζήδες της Αγριάς, καμία συζήτηση δεν έγινε για το θέμα των εδρών στο νομό Μαγνησίας. Αντιθέτως μία δήλωση του Περιφερειάρχη ήταν ότι σκέπτεται μήπως γίνει και όλος ο νομός μία ενιαία έδρα, όπως άλλωστε ισχύει για πολλές άλλες περιοχές της χώρας (ο νομός Αττικής μαζί με τον νομό Πειραιώς, εκτός των νησιωτικών περιοχών, είναι ενιαία έδρα ταξί, ο νομός Θεσ/νίκης το ίδιο, ο νομός Αχαΐας, όλα τα νησιά, ο νομός Γρεβενών, η Κρήτη κλπ. Και έπονται και άλλοι).
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Μπαΐλας αναφέρει: «Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν θα έχουμε ενοποιήσεις εδρών. Αυτό είναι σίγουρο. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε ακριβώς για να γίνουν οι ενοποιήσεις των εδρών. Αλλιώς δεν θα είχαμε την ψήφιση αυτού του νόμου «Οι «συνάδελφοι» του Βόλου που λυμαίνονται χρόνια, με θεμιτούς και αθέμιτους, αλλά ακόμη και με παράνομους τρόπους, (όπως αυτή την χρονική περίοδο είναι παράνομη η συλλειτουργία Βόλου - Ν. Ιωνίας) την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος, με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο τον κλάδο αλλά και για το επιβατικό κοινό, ας καταλάβουν ότι τα πράγματα στο χώρο μας αλλάζουν, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Είναι επιτακτική ανάγκη της χρονικής συγκυρίας η λήψη των κατάλληλων αποφάσεων όχι μόνο για την άρση των απαράδεκτων στρεβλώσεων στον χώρο των ταξί, αλλά και με βλέμμα προς το μέλλον για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, λειτουργικού και προσιτού στο επιβατικό κοινό ταξί», αναφέρει πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Αγοραίων - Ταξί Αγριάς.
Καταλήγοντας οι ιδιοκτήτες ταξί της Αγριάς επισημαίνουν ότι έχουν καταλάβει πλήρως το πολιτικό αλλά και ηθικό ανάστημα του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, εκφράζουν βεβαιότητα ότι δεν θα υποκύψει σε εκβιαστικές πρακτικές και θα πράξει με τόλμη και αποφασιστικότητα το καθήκον του, τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...