Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο σύλλογος των ΤΑΧΙ Πρέβεζας, βάζει τα πράγματα στη θέση τους...!

Πρόσφατα αναρτήσαμε καταγγελία συμπολίτισσας μας, αναφορικά με τη μεταφορά της με ΤΑΧΙ από το νέο ΚΤΕΛ Πρέβεζας, προς το δρόμο του κλειστού
γυμναστηρίου Πρέβεζας, η οποία ισχυρίστηκε ότι της ζητήθηκε το ποσό των 8 ευρώ. Άμεση ήταν η αντίδραση του συλλόγου των ΤΑΧΙ του νομού Πρέβεζας. Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αλέξανδρος Ντόντορος, προκειμένου να δοθεί είτε λύση, είτε πλήρη διελεύκανση του ζητήματος, κάλεσε σε κοινή συνάντηση όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.
Εμάς που αναρτήσαμε την καταγγελία, την καταγγέλουσα, αλλά και το πρόσωπο για το οποίο είχε γίνει η σχετική καταγγελία, παρουσία και άλλων μελών του Δ.Σ. των ΤΑΧΙ. Αποσαφηνίστηκε ότι η καταγγέλουσα πλήρωσε 5 και όχι 8 ευρώ, όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο αλλά και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των ΤΑΧΙ, ισχύει το εξής: "Είμαστε σε μια ευνομούμενη κοινωνία και οφείλουμε να τηρούμε και να εφαρμόζουμε τους νόμους, όπως και στον κλάδο των ΤΑΧΙ ισχύει κανονισμός λειτουργίας και νόμοι.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν.3109/2003 (ΦΕΚ 38Α/19-2-2003)και την Κ.Υ.Α. 1051922/552/0015 ΠΟΛ 084/3-6-2003 (ΦΕΚ 762Β/12-6-2003) καθιερώθηκε η υποχρέωση εγκατάστασης και χρήσης εγκεκριμένων φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών, ταξιμέτρων, για την καταγραφή και την έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, από τους εκμεταλλευτές επιβατηγών αυτοκινήτων, δημοσίας χρήσης (ΤΑΧΙ). 

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω καθώς και με την υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη ΤΑΧΙ όταν επιβιβάζει στο αυτοκίνητο άτομο, υποχρεώνεται σε λειτουργία το ταξίμετρο! Σε εμφανή σημείο μπροστά στο ταμπλό, είναι αναρτημένο το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Σε ότι αφορά το συμβάν και την καταγγελία, το κόστος της διαδρομής ανέρχεται στο ποσό των 6,70 ευρώ και στη συζήτησή μας, διαπιστώθηκε ότι η συνάδελφός μας πήρε 5 ευρώ, κατανοώντας και τις δύσκολες μέρες που περνά ο πολίτης. 

Δεν ισχύει αυτό που εύκολα ακούει κανείς ότι πρόκειται για μια απόσταση από το νέο ΚΤΕΛ Πρέβεζας μέχρι το κλειστό γυμναστήριο Πρέβεζας, αλλά έχει και συνέχεια όσον αφορά τον προορισμό της πελάτισσας, σε μέρος που κατά τη γνώμη της συναδέλφου μας, δεν παρέχεται ασφάλεια στο αυτοκίνητο. 

Με την ευκαιρία που δίνεται μέσω της διαδικτυακής εφημερίδας ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση, ενημερώνω- παρότι με δελτία τύπου είχαμε ενημερώσει τον κόσμο- ότι ο κάθε συνάδελφος υποχρεούται στο τέλος της διαδρομής, να κόβει απόδειξη στον πελάτη. 

Χαιρόμαστε που μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα από ένα τέτοιο συμβάν να εξηγήσουμε και στην καταγγέλουσα και στον κόσμο που τυχόν δεν γνωρίζει, ότι αφενός η απόσταση δεν είναι από το νέο ΚΤΕΛ μέχρι το κλειστό αλλά περισσότερα από 400 μέτρα πιο μακριά και αφετέρου, παρότι το ταξίμετρο έγραψε 6,70 και θα μπορούσε να γράψει και 8, η συνάδελφος εισέπραξε μόνο 5 ευρώ. 

Σε ότι αφορά τη συνάδελφο μπήκε σε δρόμο που δεν παρέχει ασφάλεια, αλλά και επειδή το μέρος ήταν σκοτεινό μέχρι να φτάσει στο σπίτι της η πελάτισσα, είχε αφήσει ανοιχτά τα μεγάλα φώτα του αυτοκινήτου, για να της ρίχνει φως, διευκολύνοντας την να φτάσει στο σπίτι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...