Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

«Εμφύλιος» στα ταξί του Βόλου..!

«Κράμερ εναντίον Κράμερ», θυμίζει ο κλάδος των ταξί στη Μαγνησία.
Ιδιοκτήτες ταξί του πολεοδομικού συγκροτήματος και συνάδελφοί τους από την περιφέρεια της Μαγνησίας, φέρονται να έχουν
επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν ιδιότυπο «πόλεμο», με φόντο την επικείμενη ενοποίηση εδρών στα διοικητικά όρια των οποίων μπορούν να δραστηριοποιούνται.
Ταξιτζήδες από την Ιωλκό ή την Αγριά, επιδιώκουν την ενοποίηση των εδρών ταξί στα πρότυπα του καλλικρατικού Δήμου Βόλου, την ίδια ώρα που ιδιοκτήτες ταξί του πολεοδομικού συγκροτήματος, συζητούν μόνο για συνένωση των εδρών Βόλου και Ν. Ιωνίας και θέτουν ζήτημα επιβίωσης, σε περίπτωση που -βάσει των εδρών που θα προκύψουν- εκδοθούν και νέες άδειες ταξί γα το νομό.
Την περασμένη Τρίτη, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, έγινε μια πρώτη... αναγνωριστική για το θέμα των εδρών, σε εφαρμογή του Νόμου Βορίδη, που επιτάσσει τον περιορισμό των εδρών ταξί με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του συνόλου των δημοτικών διαμερισμάτων. Με βάση το νέο «χάρτη» των ταξί, αναμένεται να προκύψει και τυχόν επιπλέον αριθμός αδειών.
Στην πρώτη συνάντηση των ταξιτζήδων της Μαγνησίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, οι του Βόλου εμφανίστηκαν ανένδοτοι στην ενοποίηση των εδρών. Οι ίδιοι «συζητούν» μόνο για συνένωση με τη Ν. Ιωνία, ωστόσο μερίδιο στις... κούρσες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος διεκδικούν οι ταξιτζήδες της Περιφέρειας, που επιδιώκουν ενοποίηση εδρών στα πρότυπα του καλλικρατικού Δήμου Βόλου.
Η συνάντηση διακόπηκε με τον κ. Αγοραστό να ζητά από τον κλάδο να του παρουσιάσουν συγκεκριμένη πρόταση που θα τυγχάνει της αποδοχής όλων των μελών. Στον απόηχο δε της συνάντησης ο σύνδεσμος ιδιοκτητών αγοραίων –ταξί Μαγνησίας, κατήγγειλε τους ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου ότι «λυμαίνονται χρόνια, με θεμιτούς και αθέμιτους αλλά ακόμη και με παράνομους τρόπους, (όπως αυτή την χρονική περίοδο είναι παράνομη η συνλειτουργία Βόλου- Ν. Ιωνίας), την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος, με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο τον κλάδο αλλά και για το επιβατικό κοινό».
Τάχθηκαν μάλιστα υπέρ της ενοποίησης των εδρών για την άρση των απαράδεκτων στρεβλώσεων στον χώρο των ταξί, αλλά και με βλέμμα προς το μέλλον για την δημιουργία ενός βιώσιμου, λειτουργικού, και προσιτού στο επιβατικό κοινό, ταξί.

http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...