Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο ξένος Τύπος για την επίσκεψη Μέρκελ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην χώρα μας. Η ολιγόωρη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου αποτέλεσε πρώτο θέμα στο διεθνή Τύπο .Αναλυτικά, σε ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται ότι «Τα μέτρα
ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την υποδοχή της καγκελαρίου Μέρκελ θυμίζουν περισσότερο επίσκεψη στο Αφγανιστάν παρά σε χώρα της ΕΕ. Ο Αντενάουερ είχε ευκολότερη αποστολή το 1954».
Η εφημερίδα Neue Presse αναφέρει : «Η επίσκεψη της Μέρκελ έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Σήμερα θα πρέπει να αναγνωρίσει τις επιδόσεις των Ελλήνων, με τον σεβασμό εκείνο που αξίζει στον ταλαιπωρημένο αυτόν λαό. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να ενθαρρύνει τους Έλληνες και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εμφανιστεί ως δασκάλα ή ως αυστηρή σωφρονίστρια της ευρωζώνης…Τώρα η Μέρκελ μπορεί να στείλει ένα θετικό μήνυμα που θα λέει ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει το ευρώ και για τον λόγο αυτόν την Ελλάδα. Το ταξίδι αυτό θα σημείωνε μεγάλη επιτυχία εάν η Μέρκελ έφερνε κάτι στους Έλληνες, για παράδειγμα περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος λιτότητας»
Με τις προειδοποιήσεις του κόμματος CDU της κ. Μέρκελ, ότι οι Ελληνες δεν πρέπει να αναμένουν «δώρα» από την επίσκεψη της καγκελαρίου ξεκινά το άρθρο του ο ανταποκριτής της βρετανικής «Independent», ο οποίος μνημονεύει δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, Φόλκερ Κάουντερ, που τόνισε ότι «οι Ελληνες καλά θα κάνουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».
Ο ανταποκριτής του BBC δίνει έμφαση στο ρίσκο, που αναλαμβάνει η Ανγκελα Μέρκελ με την επίσκεψή της στην Αθήνα. «Η κ. Μέρκελ ποντάρει ότι η επίσκεψή της θα αποδείξει τη δέσμευσή της στη σωτηρία της Ελλάδας, αποστομώνοντας την ίδια ώρα την εσωκομματική αντιπολίτευση στη χώρα της, που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί χαμένη υπόθεση. Παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις Σαμαρά και Μέρκελ, όμως, η σκληρή πραγματικότητα αντικατοπτρίζεται σε έκθεση του ΔΝΤ, που επισημαίνει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020».

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...