Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Γ.Ραγκούσης: Ποιό ΠΑΣΟΚ; Πάμε για άλλα! (Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012)


Δύο μέρες πριν τη νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου οι κορυφαίοι του κόμματος αναμένουν από το Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα αποχώρησής του από το κόμμα, ενώ ο Νίκος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «τα ΜΜΕ θέλουν να παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου», ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι «οι προοδευτικές και καινοτόμες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να εκφράσουν το ήδη πλειοψηφικό στην κοινωνία μας ρεύμα».
Ο Γ.Ραγκούσης που οφείλει την πολιτική του ύπαρξη 100% στον Γ.Παπανδρέου δεν είναι γνωστό ακόμα αν και σε ποιο επίπεδο θα στηρίξει τον πολιτικό του ευεργέτη. Έτσι ή αλλιώς η «καισαροκτονεία» είναι πολύ της μόδας τις ημέρες αυτές.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δεν ταυτίζει τις δυνάμεις αυτές με το ΠΑΣΟΚ, αλλά μιλάει εντελώς αόριστα σα να μιλούσε  για έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος θα προέλθει από το ΠΑΣΟΚ ή από άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα συμπλεύσουν σε αυτό το νέο πολιτικό σχήμα.
Κατά τα λοιπά υποστηρίζει ότι «Δεν χαρίζουμε το μέλλον στον επικίνδυνο λαϊκισμό των άκρων» (επί του οποίου κτίστηκε το πολιτικό οικοδόμημα στο οποίο στεγάζεται σήμερα ο Γ.Ραγκούσης), αλλά «κρατάει και μια πισινή» υπογραμμίζοντας ότι αναφέρεται στην «πλειοψηφία των πολιτών που επιλέγουν τον ανθρωπισμό που δεν είναι λαϊκισμός και τον ορθολογισμό που διαθέτει το σθένος και δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος. Η πολιτική μας πρέπει να κάνει πράξη τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, υπηρετώντας την πλειοψηφία των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη, το κοινωνικό συμφέρον, το μέλλον των παιδιών μας».
Συνήθεις πολιτικοί βερμπαλισμοί άνευ ουσίας, αν δεν υπήρχε ο ολοκληρωτική απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο ΠΑΣΟΚ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...