Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Βασίλης Γεωργιάδης, Πρόεδρος σωματείου οδηγών ταξί Ξάνθης «Θα πρέπει όλοι να επενδύσουμε στον ποιοτικότερο τουρισμό»..!

Με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη συναντήθηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης τα προεδρεία των σωματείων
ιδιοκτητών ταξί της περιφέρειας, στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης γνωριμίας μετά και τις εκλογές ανάδειξης του νέου Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα.

Παρών στην επίσκεψη αυτή και ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης, πρόεδρος του σωματείου οδηγών ταξί Ξάνθης και νεοεκλεγείς επικεφαλής του πενταμελούς προεδρείου του κλάδου σε ολόκληρη την Περιφέρεια ο οποίος μιλώντας τον «ΠτΘ» για την συνάντηση αυτή έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, που αφορούσε στην ενημέρωση της διοίκησης της Περιφέρειας σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του κλάδου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί γενικότερα αλλά και τις προοπτικές συνεργασίας των δύο πλευρών για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Βασίλης Γεωργιάδης «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί»

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι οδηγοί ταξί επιθυμούν να συμβάλουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν στην ανάπτυξη της περιφέρειας και είναι ιδιαιτέρως θετικοί σε οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί από την πλευρά της Περιφέρειας και όχι μόνο, αν και όπως είπε από την πλευρά τους δεν μπορούν να γίνουν και πολλά. «Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να διαφημίζουμε κάποια προϊόντα τοπικά από το σύνολο της περιφέρειας ή να προωθήσουμε ένα μήνυμα που θα παροτρύνει τον κόσμο να προτιμά τοπικά προϊόντα για πολλούς και διαφόρους λόγους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Η όλη αυτή μεγαλόπνοη ιδέα προώθησης της περιφέρειας μέσω των οδηγών ταξί θα μπορούσε να υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο είτε και με κάποια διαφήμιση είτε με φυλλάδια που είναι εύκολο να τα πάρει ο κόσμος μέσα από ένα ταξί, ώστε να προωθηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η περιφέρεια, τα τοπικά της προϊόντα και οι ομορφιές της. Ο κ. Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι όλα τα σωματεία της περιφέρειας «είδαν με πολύ καλό μάτι» αυτή τη συζήτηση και όλοι είναι θετικοί ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν. «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και εμείς ύστερα από κάποιο είδος συνεννόησης», παρατήρησε.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη και την επικείμενη συνεργασία τους ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «συμφωνήσαμε απόλυτα με τον κ. Παυλίδη ότι θα πρέπει κι εμείς να προωθήσουμε αναπτυξιακά θέματα. Θεωρώ πως η συνεργασία μας με την περιφέρεια θα είναι άριστη, αφού έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον κ. Παυλίδη, υπό την ιδιότητά του ως νομάρχη και οι σχέσεις μας ήταν άψογες».

Οι οδηγοί των ταξί βέβαια σε όλο το μήκος της ελληνικής επικράτειας αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια αρκετά προβλήματα που συνδέονται άμεσα με την οικονομική δυσχέρεια του κόσμου, όπως άλλωστε και το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η Θράκη μάλιστα κατά τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη έχει από τα μικρότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα, γεγονός που επηρεάζει άμεσα όλους του ελεύθερους επαγγελματίες μεταξύ των οποίων και οι οδηγοί ταξί, καθώς ο κόσμος αναγκάστηκε στην πάροδο των τελευταίων χρόνων να κάνει αρκετές περικοπές. «Αυτές οι περικοπές» σύμφωνα με τον ίδιο «επηρεάζουν όχι μόνο εμάς, αλλά όλη την αγοραστική δύναμη του κόσμου. Περιορίζει και επηρεάζει όλη την αγορά».

Η τουριστική προώθηση βέβαια της περιοχής μας μέσω της ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, μπορεί να επιφέρει πολύ μεγάλα οφέλη για το σύνολο της αγοράς, τοπικής και μη, στοχεύοντας όμως σε ένα ποιοτικότερο όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος είδος τουρισμού.

«Αν έρθει ποιοτικός τουρισμός τότε το χρήμα θα μείνει εδώ στην περιοχή»

Εξηγώντας τον όρο «ποιοτικότερος τουρισμός» ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η διοίκησης της Περιφέρειας αλλά και όλοι οι φορείς που ασχολούνται με αυτό θα πρέπει να στρέψουν τις προσπάθειές τους σε ανθρώπους, που θα έρθουν και θα αφήσουν λεφτά στην περιοχή μας και όχι αυτούς που έρχονται αυθημερόν. «Αν έρθει ποιοτικός τουρισμός» υπογράμμισε ο ίδιος «θα φάει στις ταβέρνες μας, θα κοιμηθεί στα ξενοδοχεία μας, θα κινηθεί με τα ταξί και τότε το χρήμα θα μείνει εδώ στην περιοχή, εκεί θα πρέπει να επενδύσουμε, και όχι μόνο εμείς αλλά κάθε ελεύθερος επαγγελματίας που έχει σχέση με τον τουρισμό».


Συντάκτης:Νατάσσα Βαφειάδη 
e-mail: paratiritis.vafeiadou@gmail.com

ΠΗΓΗ: http://www.paratiritis-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...