Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το βραβείο για το στέγαστρο των ταξί, στις Φ. Γλύκα και Δ. Γεωργούλη..!

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο των Φιλίας Γλύκα και Δανάης Γεωργούλη κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για την τοποθέτηση στεγάστρου στον χώρο της
πιάτσας ταξί στη πλατεία Βουνακίου.
Στην απόφασή της κατέληξε μετά από έξι συνεδριάσεις η αρμόδια επιτροπή του δήμου Χίου, η οποία και έδωσε τρία ισότιμα βραβεία, με τα άλλα δύο να καταλήγουν στην ομάδα των Αμυγδαλιάς Κυροπούλου – Σουλτάνας Τζίμα – Βασίλη Νικολόπουλου, καθώς και στον Γιώργο Μπουσέ.
Η αρμόδια επιτροπή περιγράφει με τα παρακάτω λόγια το αρχιτεκτονικό σχέδιο, που κέρδισε το πρώτο βραβείο:
«Ιδιαίτερα ήπια πρόταση που απαντά με επιτυχία στην πλειονότητα των ζητούμενων και κριτηρίων του διαγωνισμού ιδεών. Οι λιτές γραμμές του στεγάστρου, η στροφή του χαμηλού τοίχου (δέστρας ποδηλάτων), η τεθλασμένη γραμμή του δαπέδου δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα και ισορροπημένο χώρο μίας μικρής πλατείας, που συνδέεται διακριτικά με το πέριξ περιβάλλον, τα ιστορικά κτίρια, την πλατεία, την πόλη. Η επιλογή των υλικών και υφών (διάτρητο κατακόρυφο προστατευτικό πέτασμα, βοτσαλωτά δάπεδα κ.λπ.), διακρίνεται από απλότητα και καθαρότητα. Η χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων (info point – history line), κρίνεται επιτυχής. Η απλότητα στον σχεδιασμό και τα υλικά δεν στερείται δυναμικής και αμεσότητας και εν τέλει φανερώνει την ωριμότητα της πρότασης».
Επίσης, εύφημος μνεία για τις προτάσεις που κατέθεσαν θα απονεμηθεί στους Βασίλη Παπακωσταντίνου, Σπύρο Παπαδημητρίου και Μανώλη Σέγκο.
Τα αποκαλυπτήρια των αρχιτεκτονικών σχεδίων θα πραγματοποιηθούν σε ειδική έκθεση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...