Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΘΡΟ Tου ΜΑΚΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, Αντιπροέδρου του ΣΑΤΑ: Στο διάστημα της οκτάμηνης διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε ούτε μία διαφοροποίηση στη νομοθεσία που διέπει την αγορά του ταξί..!

Στο διάστημα της οκτάμηνης διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε ούτε μία διαφοροποίηση στη νομοθεσία που
διέπει την αγορά του ταξί. 
Η κυβέρνηση έριξε όλο το βάρος της –για να μην πω αναλώθηκε– στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα οικονομικά ζητήματα της χώρας. 

Η κατάληξη είναι γνωστή σε όλους και δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Η επόμενη μέρα μας βρήκε με ένα ακόμη μνημόνιο, με πολύ σκληρά μέτρα και με μια κυβέρνηση που αρνήθηκε το βάρος των επιλογών της και προσέφυγε στις κάλπες, είτε για να δραπετεύσει από τις ευθύνες της, είτε για να βρει περισσότερους συμμάχους, προκειμένου να εφαρμόσει χωρίς σοβαρές και μεγάλες αντιπολιτευτικές πιέσεις όσα προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Στις συναντήσεις που κάναμε τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, όσο και με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούσαν την υποκλοπή έργου στη μεταφορά τουριστών. Και οι δύο αναγνώρισαν ότι οι προτάσεις μας, όχι μόνο είναι αιτιολογημένες και σωστές, αλλά έπρεπε ήδη να είχαν διευθετηθεί αφού προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Δεν γνωρίζω, αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν από την τουριστική βιομηχανία προς τους δύο υπουργούς, ωστόσο καμία εκκρεμότητα από αυτές που υπήρχαν δεν διευθετήθηκε.

Στην τουριστική περίοδο που φθάνει στο τέλος της, καταγράφηκαν πολλά περιστατικά υποκλοπής έργου για τα οποία είναι ενήμερες όλες οι αρμόδιες αρχές. Η έλλειψη εφαρμοστικών διατάξεων (να θυμίσω ότι εκκρεμεί ακόμη η υπουργική απόφαση για τα διακριτικά γνωρίσματα των Ε.Ι.Χ., η οποία είναι έτοιμη από τις 15 Ιανουαρίου του 2015… αλλά χωρίς υπουργική υπογραφή), διευκόλυνε όλους τους παράνομους μεταφορείς και στην Αθήνα –ιδιαίτερα σε διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο– και στη νησιωτική Ελλάδα και σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Κατανοώ, ότι είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες και πολλές φορές να βλέπουμε την αδικία μπροστά μας, αλλά να μην μπορούμε να τη διορθώσουμε. Δυστυχώς, φθάσαμε στο σημείο κάθε κυβέρνηση να θεωρείται… προσωρινή και να αφήνει για την επόμενη ακόμη και τις πιο απλές αποφάσεις.

Μακάρι η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα όλων των επαγγελματιών.

ΠΗΓΗ: http://www.poeiata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...