Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Παράταση για την ανανέωση των οχημάτων τους ζητούν οι οδηγοί Ταξί στην Ξάνθη..!

Επιστολή προς το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων από το τοπικό Σωματείο
...


Παράταση για την υποχρεωτική ανανέωση των οχημάτων τους ζητούν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, οι οδηγοί Ταξί στην Ξάνθη.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων, «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ», μεταξύ άλλων στέκεται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες Ταξί τόσο στην περιοχή όσο και πανελλαδικά, ενώ επικαλείται το "έμφραγμα" που προκάλεσε στην οικονομία το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή των capital controls. 

"Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων (capital control) και την οικονομική δυσχέρεια των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ που καλούνται από την πολιτεία να είναι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις που συνεχώς αυξάνονται δίχως να υπολογίζεται ότι ο τζίρος και το μεταφορικό έργο συνεχώς ελαττώνεται, ο κλάδος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ως προς την υποχρέωση της ανανέωσης του στόλου των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) που προβλέπει το Άρθρο 89, Παρ.5 του Ν.4070" σημειώνουν στην επιστολή τους οι ιδιοκτήτες Ταξί της Ξάνθης, τονίζοντας πως "σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται η αντικατάσταση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) που έχουν συμπληρώσει 15ετία (έως 1950cc) και 18ετια (άνω των 1950cc) σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 20ετία σε λοιπές έδρες και 24ετία σε έδρες κάτω των 3000 κατοίκων".

Παράταση 3 ετών
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται ζητείται η παράταση της σχετικής διαδικασίας κατά 3 έτη, με το Σωματείο να υπογραμμίζει στην επιστολή του πως "προκειμένου να μπορέσει ο κλάδος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της άμεσης αντικατάστασης των αυτοκινήτων καθόσον υπό τις υπάρχουσες συνθήκες αδυνατεί, ζητούμε παράταση τριών χρόνων για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, εφόσον τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ΤΑΞΙ) που βρίσκονται σε κυκλοφορία περνούν από τους ελέγχους των ΚΤΕΟ και είναι ασφαλή για το επιβατικό κοινό. Να ανασταλεί δε και κάθε συνέπεια για τους παραβάτες για το έτος 2015". - 

ΠΗΓΗ: http://www.newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...