Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

“Σαρώνει” η Τροχαία Αττικής – Στο στόχαστρο Σχολικά Λεωφορεία και Ταξί..!

Του Βασίλη Γραμμένου…Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε σχολικά λεωφορεία, στις 7-10-2015 πραγματοποιήθηκε
εξόρμηση στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου κατά τη διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν –94- λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά –158- παραβάσεις. Ειδικότερα:
  • Εκατόν πενήντα δύο (152) για παραβίαση των διατάξεων περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου.
  • Τέσσερις (4) για ζώνες ασφαλείας.
  • Μία (1) για στέρηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι).
  • Μία (1) για παράβαση άλλης διάταξης της τροχαίας νομοθεσίας.
Οι συστηματικοί έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας στα σχολικά οχήματα, θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, προκειμένου να διασφαλισθεί στον μέγιστο βαθμό η οδική ασφάλεια των μαθητών.
Στο πλαίσιο τώρα διενέργειας στοχευμένων ελέγχων, από κοινού με λοιπούς ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου, βραδινές ώρες της 9-10-2015 και πρώτες πρωινές ώρες της 10-10-2015, πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συντονισμένη επιχείρηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συνδρομή κλιμακίου υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. και με σκοπό τον εντοπισμό αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί).
Συνολικά διενεργήθηκαν οκτακόσιοι πενήντα επτά (857) έλεγχοι σε ταξί, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων σε εξήντα οκτώ (68) οδηγούς, συνολικού χρηματικού ποσού τετρακοσίων σαράντα πέντε χιλιάδων και τετρακοσίων πενήντα (445.450) ευρώ. Ειδικότερα:
  • Σε τριάντα εννέα (39) οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο ένδεκα χιλιάδων πενήντα (11.050) ευρώ καθ’ έκαστον, για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
  • Σε είκοσι εννέα (29) οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ καθ’ έκαστον, για μη τήρηση εντύπου πρόσληψης προσωπικού.
Επίσης συνελήφθησαν, τρεις (3) οδηγοί ταξί οι οποίοι είχαν επέμβει στη λειτουργία του ταξίμετρου-ταμειακής μηχανής του οχήματος προκειμένου να μην εκδίδονται αποδείξεις και ένας (1) επιπλέον οδηγός ταξί ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος
Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον εντοπισμό της αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί), καθώς και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που άπτονται ζητημάτων οδικής ασφάλειας θα συνεχισθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...