Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΒΑΛΑ: ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΕΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Η κόντρα μεταξύ Αστικού ΚΤΕΛ και σωματείων Ταξί καλά κρατεί..!

Να τηρηθεί η νομιμότητα, τονίζουν οι οδηγοί ταξί για την παραλαβή μεταναστών από το «Απόστολος Παύλος»
Συνάντηση χθες στο Λιμεναρχείο

Η αφετηρία μας είναι στο λιμάνι, τονίζουν Μακρογιαννίδης και Μούτλιας


Την τήρηση της νομιμότητας επικαλούνται τα προεδρεία, τόσο του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας όσο και των σωματείων Ταξί, σχετικά με την παραλαβή των Σύριων – και όχι μόνο – προσφύγων κατά την αποβίβαση τους από τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

 Σήμερα το βράδυ, φτάνει στο λιμάνι το «Nissos Rodos», μεταφέροντας περισσότερους από 1.200 πρόσφυγες και με αφορμή το νέο δρομολόγιο της Hellenic Seaways, χθες, αντιπροσωπεία του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας «Η Πρόοδος» επισκέφθηκε τον Λιμενάρχη Καβάλας για να τον ενημερώσει για τα τελευταία γεγονότα, που διαδραματίζονται στο λιμάνι, με συχνές τις αντιδικίες οδηγών ταξί και αυτών του Υπεραστικού ή του Αστικού ΚΤΕΛ, όπως και να εφαρμοστεί η νομοθεσία

 Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο πρόεδρος του σωματείου, Μανώλης Τσιλογεώργης, δήλωσε στο «Χ» ότι «αυτό που ζητήσαμε ακόμη μια φορά, είναι να τηρηθεί η νομιμότητα. Δείξαμε ένα εισιτήριο που μου έκοψαν, με παλιά ημερομηνία. Είναι γνωστό ότι παραμένει η προσωρινή διαταγή από τις δικαστικές αρχές. Έχουν την αφετηρία τους στο λιμάνι κι επικαλούνται ότι κάνουν το δρομολόγιο της γραμμή Νο.4 για Κηπούπλη, όμως δεν το πράττουν αυτό. 

Αντιθέτως, ξεγελούν οι οδηγοί των αστικών τους πρόσφυγες, λέγοντάς τους ότι είναι λεωφορεία για Θεσσαλονίκη και μόλις φτάνουν στο ύψος της “Μυροβόλου Άνοιξης” με σπρωξιές, τους κατεβάζουν από το λεωφορείο και μετά την αποβίβαση το λεωφορείο στρίβει στη Λέσχη Αξιωματικών και επιστρέφει στην αφετηρία των λεωφορείων. Το διαπίστωσα, έχοντας επιβιβαστεί σε ένα τέτοιο δρομολόγιο και ότι δεν εκτελείται το δρομολόγιο για Κηπούπολη. Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα. Κι εκτός από την καταπάτηση του νόμου, αυτό δεν είναι ανθρώπινο που κάνουν οι οδηγοί των αστικών, καθώς εκμεταλλεύονται τον πόνο των προσφύγων».

 Ο κ. Τσιλογεώργης ανέφερε ότι το σωματείο των ιδιοκτητών ταξί ζητάει την πλήρη εφαρμογή του νόμου και προς όλες τις κατευθύνσεις και τόνισε ότι οι οδηγοί ταξί κανονικά θα βρίσκονται και σήμερα στις θέσεις τους στο λιμάνι.

Όσο για το αν συνεχιστεί μια τέτοια αντιμαχία με το Αστικό ΚΤΕΛ κι αν δούμε ξανά φαινόμενα αποκλεισμού του Πάρκου Φαλήρου, όπως προ δύο εβδομάδων, ο κ. Τσιλογεώργης απάντησε:

 «Ποτέ αυτό δεν ήταν στις επιδιώξεις μας, αλλά καμιά φορά όταν σε πνίγει το άδικο, κάποιες φορές ο έλεγχος ξεφεύγει κι από τα ίδια τα σωματεία. Ελπίζω ότι δε θα γίνει κάτι τέτοιο, όμως η οργή των συναδέλφων είναι ως σε ένα πολύ μεγάλο σημείο δικαιολογημένη».

 Τηρείται κανονικά η νομιμότητα υποστηρίζει το ΚΤΕΛ

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Στράτος Μακρογιαννίδης όσο και ο νομικός της εταιρείας, Γιάννης Μούτλιας, είχαν τελείως διαφορετική άποψη με αυτή του Μ. Τσιλογεώργη, σημειώνοντας πως ότι πράττει το Αστικό ΚΤΕΛ είναι σύννομο και εντάσσεται στη λογική και τις διεθνείς συμβάσεις του ελεύθερου ανταγωνισμού.

 Αρχικά, ο κ. Μακρογιαννίδης ανέφερε στα τοπικά μέσα:

 «Η μεταφορά των επιβατών γίνεται καθόλα νόμιμα και τυπικά από την αφετηρία μας στην κοντινότερη στάση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, που είναι μπροστά στη “Μυροβόλο Άνοιξη”».

 Για τις κατηγορίες των ιδιοκτητών ταξί ότι δεν γίνεται ολόκληρο το δρομολόγιο, με τα λεωφορεία να επιστρέφουν στην αφετηρία, μόλις αποβιβάσουν τους πρόσφυγες, ο κ. Μακρογιαννίδης απάντησε: «Ο καθένας ανεύθυνα μπορεί να λέει ότι θέλει. Επιβάτης, που ήταν τέως πρόεδρος των οδηγών ταξί, το είδε ότι το λεωφορείο έκανε το δρομολόγιο της Κηπούπολης, έχοντας κόψει κανονικά εισιτήριο».

 Ο νομικός εκπρόσωπος του Αστικού ΚΤΕΛ, Γ. Μούτλιας συμπλήρωσε στα λεγόμενα του Στράτου Μακρογιαννίδη:

«Ο νόμος αναφέρει όσα ακριβώς πράττει το Αστικό ΚΤΕΛ, δηλαδή οι επιβάτες να ανεβαίνουν στα λεωφορεία που βρίσκονται στις γραμμές αφετηρίας. Αυτές ισχύουν από το 2010, με απόφαση του ΟΛΚ και κατ’ εφαρμογήν της μελέτης Παρασκευόπουλου. Για το θέμα των προσφύγων, δρομολογούμε έκτακτα δρομολόγια για τη γραμμή Νο.4 της Κηπουπόλεως, τα οποία διέρχονται της παραλιακής όδευσης της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και σταματούν στη “Μυροβόλο”, που είναι η πλησιέστερη στάση στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και συνεχίζεται το δρομολόγιο. 

Τηρούμε τη νομιμότητα. Αυτό που δεν είναι κατανοητό, είναι η αντίδραση των επαγγελματιών οδηγών ταξί, οι οποίοι στην αίτησή τους ζητούν με δικαστική απόφαση να απαγορευτεί η μεταφορά επιβατών από το λιμάνι της Καβάλας. Αυτό και παράνομο είναι, αλλά αντιβαίνει στη λογική και τις διατάξεις του ελεύθερου οικονομικού ανταγωνισμού, που είναι και στη Συνθήκη της Ρώμης του 1960 και σε αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Θεωρώ ότι το δικαστήριο, όπως μας έχει δικαιώσει με τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, έτσι θα συνεχίσει να πράττει και στη συνέχεια».

 Δημήτρης Μπουντάς

ΠΗΓΗ:http://www.xronometro.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...