Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Επιστρέφει στις περιφέρειες η μεταφορά μαθητών..!

Την επιστροφή στις Περιφέρειες από τους δήμους της αρμοδιότητας της μεταφοράς των μαθητών προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπως αποκάλυψε
κατά τη διάρκεια συνάντησής του, σήμερα Τετάρτη, με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

Σύμφωνα με τον υπουργό η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων αδυνατούν να ασκήσουν την αρμοδιότητα, με κίνδυνο λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μη μπορούν να μεταφερθούν οι μαθητές, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Επιλέγοντας ο υπουργός την εύκολη λύση της μετάθεσης ευθυνών παρέλειψε να διευκρινίσει ότι οι δήμοι ανέλαβαν την αρμοδιότητα από την 1 Ιανουαρίου 2012 και ότι οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω των υψηλών οφειλών του κράτους προς τους λεωφορειούχους καθώς επίσης ότι οι δήμοι έχουν ήδη διαθέσει από δικούς τους πόρους 140 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι οφειλές μεταφοράς μαθητών για το 2011.

Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης Αττικής είπε ότι η όποια απόφαση πρέπει να συζητηθεί τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και ώρα 10:00 με όλους τους περιφερειάρχες σε κοινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...