Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Στυλιανίδης: Προς επιστροφή του έργου της μεταφοράς μαθητών στις περιφέρειες..!

Ζήτημα επιστροφής του μεταφοράς των μαθητών στις περιφέρειες έθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την επίσκεψή του σήμερα, μαζί με όλη την
πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής και του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Όπως ειπώθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας, «η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων αδυνατούν να ασκήσουν την αρμοδιότητα, με κίνδυνο λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην μπορούν να μεταφερθούν οι μαθητές, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες».
Συνάντηση Στυλιανίδη-ΕΝΠΕ τη Δευτέρα
Ο περιφερειάρχης, που προχώρησε σε συνολική παρουσίαση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Αττικής, απαντώντας στο αίτημα του υπουργού είπε ότι «η όποια απόφαση πρέπει να συζητηθεί τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και ώρα 10:00 με όλους τους περιφερειάρχες σε κοινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών».
Στη συνέχεια, ο Γ. Σγουρός ανέλυσε τα εξής θέματα:
  • Τη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τις Περιφέρειες, που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία τους αλλά και τον αναπτυξιακό τους ρόλο.
  • Τη νομοθετική ρύθμιση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΦοΔΣΑ.
  • Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την περιφέρεια προς τα υπουργεία αλλά και μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την περιφέρεια, χωρίς να συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους, όπως για παράδειγμα η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών.
  • Την υποτυπώδη συνεργασία με πολλά υπουργεία.
  • Την καθυστέρηση στις πληρωμές λόγω κωλυσιεργίας των υπηρεσιών των Εντελλομένων του υπουργείου Οικονομικών ενώ ζήτησε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο θεσμός του ελεγκτή Νομιμότητας και ο προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών.
  • Τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος του ιστορικού κέντρου και της παράνομης μετανάστευσης.
  • Τις παραχωρήσεις κτηρίων του δημοσίου για μείωση των λειτουργικών εξόδων.
  • Το μεγάλο θέμα των δαπανών της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων των υπηρεσιών των εντελλομένων έχουν προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες όσων έχουν παράσχει υπηρεσίες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών.
Στυλιανίδης προς Σγουρό:
Θα σε βοηθήσω να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου

Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής για την πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση, ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά τα θέματα της αρμοδιότητάς του θα επιχειρήσει με νομοθετική παρέμβαση το Σεπτέμβριο να δώσει λύση στα επείγοντα προβλήματα που υπάρχουν και παράλληλα θα επιδιώξει τη συνεργασία με άλλους συναδέλφους του υπουργούς, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Αττικής».
Ο υπουργός συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό ΕσωτερικώνΧαράλαμπο Αθανασίου, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη και στελέχη του υπουργείου.

http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...