Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Η κρίση τραβά χειρόφρενο στα ΤΑΧΙ..!

Η πτώση της κίνησης σε επίπεδο νομού αγγίζει το 60% με αυξανόμενη τάση


Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ 

ΜΟΤΟ: Το τελευταίο διάστημα η μειωμένη κίνηση που παρατηρείται από το επιβατικό κοινό των Τρικάλων ακόμη και για τα εντός πόλης δρομολόγια έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ να περνούν το δρόμο της ξενιτιάς 

Τα σημαντικότερα προβλήματα που επέφερε η κρίση όσον αφορά τον κλάδο των μεταφορών τα επωμίζονται στο μεγαλύτερο μέρος οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ. 
Στα Τρίκαλα, όπως και στο σύνολο της χώρας, τα προβλήματα είναι έντονα και προκαλούν ανησυχία στον κλάδο. Φτάνει να σημειωθεί ότι η πτώση της κίνησης σε επίπεδο νομού αγγίζει το 60% με αυξανόμενη τάση. Κι όλα αυτά εν μέσω καλοκαιριού, όταν αντίστοιχες εποχές άλλων χρόνων η κίνηση χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα αυξημένη. 

Σήμερα τα δρομολόγια έχουν περιοριστεί, οι πιάτσες για αρκετές ώρες είναι γεμάτες από αυτοκίνητα, όταν τα έσοδα τρέχουν και το μεροκάματο είναι αρκετά δύσκολο να βγει. 

«Αν συγκρίνουμε με παρελθούσες καλοκαιρινές περιόδους θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι φέτος είναι η δυσκολότερη χρονιά. Η κίνηση είναι ελάχιστη με ότι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες συναδέλφους», σημείωσε ο πρόεδρος του Ράδιο ΤΑΧΙ Τρικάλων κ. Θανάσης Τσιμοράγκας και συμπλήρωσε: 

«Το ΤΑΧΙ είναι ένας κρίκος της αγοράς και δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Απλά η κατάσταση σε εμάς είναι πιο δύσκολη σε σχέση με άλλους παρεμφερείς κλάδους». 
Η συνήθεια πολλών Τρικαλινών να μετακινούνται την περίοδο του Αυγούστου με ΤΑΧΙ προς τα ορεινά, για να παραστούν σε κάποια εορταστική εκδήλωση έχει απομακρυνθεί πλέον. 

Οι περισσότεροι αναζητούν λύσεις για να γλιτώσουν τα συγκεκριμένα έξοδα. Έτσι τα ΤΑΧΙ πραγματοποιούν ελάχιστα δρομολόγια. 
«Οι επαγγελματίες είχαν ένα καλό μεροκάματο από τα συγκεκριμένα καλοκαιρινά δρομολόγια. 

Πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο λειτουργικό κόστος των αυτοκινήτων μετά τις επαναλαμβανόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και τα υπόλοιπα έξοδα», είπε αργότερα ο πρόεδρος. 

Το τελευταίο διάστημα η μειωμένη κίνηση που παρατηρείται από το επιβατικό κοινό των Τρικάλων ακόμη και για τα εντός πόλης δρομολόγια έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ να περνούν το δρόμο της ξενιτιάς. 

Για μικρό ή μεγάλο διάστημα εγκαταλείπουν τα Τρίκαλα με προορισμό το εξωτερικό για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα και να επιστρέψουν εκ νέου στην Ελλάδα. 
Παράγοντες της τοπικής διοίκησης υποστηρίζουν ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν ανάλογα φαινόμενα, καθώς ο κλάδος ταλανίζεται από τα προβλήματα που επέφερε στο πέρασμά της η κρίση. 



Η ΕΡΕΥΝΑ 12 August 2012, αρ. φύλλου 16150,   σελίδα 19 

http://www.e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...