Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αυτοκίνητο για… τυφλούς..!

Η Google είχε κάνει γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτεί την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα μετατρέπει ένα συμβατικό αυτοκίνητο σε αυτόνομο. Οπως φαίνεται η ανάπτυξη του συστήματος
ολοκληρώθηκε αφού ο γίγαντας του Internet ξεκίνησε τις δοκιμές και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ενσωμάτωσε το σύστημα σε ένα Toyota Prius και έβαλε στη θέση του οδηγού έναν τυφλό.
Oπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα ο άνθρωπος αυτός πήγε με το αυτοκίνητο στις διάφορες δουλειές που είχε να κάνει χωρίς φυσικά να βάλει ποτέ τα χέρια του στο τιμόνι…
  • Αυτόνομη βόλτα
Το σύστημα περιλαμβάνει κάμερες, ραντάρ και λέιζερ και έχει «ενσωματωμένες» τοποθεσίες και διαδρομές που επιτρέπουν στο όχημα το οποίο το διαθέτει να κινείται αυτόνομα.
Τα στελέχη της Google επέλεξαν για τη δημόσια δοκιμή τον Στιβ Μαχάν, έναν συνταξιούχο που ζει στην Καλιφόρνια και είναι κατά 95% τυφλός. Ο Μαχάν που έδωσε στον εαυτό του την κωδική ονομασία Self-Driving Car User #0000000001» κάθησε στη θέση του οδηγού και ξεκίνησε τη βόλτα.
Το αυτοκίνητο τον… πήγε να αγοράσει φαγητό σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο, τον πήγε στο καθαριστήριο να πάρει τα ρούχα του αλλά και σε άλλα σημεία όπου χρειαζόταν να πάει για να κάνει τις καθημερινές δουλειές του.
Στο αυτοκίνητο μαζί με τον Μαχάν βρίσκονταν και μέλη της ομάδας που κατασκεύασε το σύστημα αυτόνομης κίνησης. «Παιδιά, εδώ κατεβαίνετε εσείς, εγώ έχω να πάω κάπου ακόμη» είπε αστειευόμενος ο Μαχάν στους ερευνητές όταν τελείωσε η βόλτα. «Πρόκειται για μια καταπληκτική εξέλιξη που θα βοηθήσει στο να αλλάξει με πολλούς τρόπους ο κόσμος των ατόμων που έχουν προβλήματα όρασης» δήλωσε μετά τη δοκιμή ο Ερικ Μπρίτζες, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Συμβουλίου Τυφλών.
Πηγή: Το Βήμα


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2012/04/autokinito-gia-tuflous/#ixzz1ycuMA5HX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...