Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Οδηγός ταξί, σεξουαλική επίθεση και η ασφαλιστική..!

Οι επιβάτισσες   ενός ταξί, που οδηγούσε ο «βιαστής της μαύρης καμπίνας» ‘έχασαν μία κρίσιμη δικαστική μάχη στην προσπάθεια τους να αποζημιωθούν. Δέκα
γυναίκες είχαν ζητήσει από το ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου να αποφανθεί υπέρ τους ζητώντας αποζημίωση από την ασφαλιστική επιχειρηση που ασφάλιζε το ταξί για αστική ευθύνη έναντι τρίτων.
Ο John Worboys, 54 ετών , φυλακίστηκε ισόβια  το 2009 μετά την καταδίκη στο Croydon Crown Court για συνεχείς σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών ενώ εργάζονταν ως οδηγός ταξί στο Λονδίνο.
Ο δικαστής  Silber απέρριψε τις προσφυγές που ασκήθηκαν κατά της ασφαλιστικής εταιρείας Inceptum Insurance Company (πρώην HSBC Insurance UK) επί ενός προκριματικού ζητήματος σχετικά με το εάν η ασφαλιστική θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση για εγκλήματα που διεπράχθησαν στο ταξί του ασφαλισμένου.
Ο δικαστής εξέφρασε την "μεγάλη του συμπάθεια" για τις γυναίκες "υπό το φως των τρομακτικών εμπειριών που υπέστησαν  στα χέρια των Worboys", αλλά είπε ότι καθήκον του είναι να "ακολουθήσει τις κατάλληλες νομικές αρχές».
Οι γυναίκες είχαν ζητήσει από το δικαστή να διαπιστώσει αν ο ασφαλιστής είναι υποχρεωμένος να καταβάλει αποζημίωση για σωματικές βλάβες που υπέστησαν από τον οδηγό του ταξί.
Στην δίκη τον περασμένο Απρίλιο το δικαστήριο της Γλασκόβης σημείωσε ότι το βασικό ζήτημα στις περιπτώσεις αυτές είναι εάν  οι σωματικές βλάβες που προκαλούνται από τις επιθέσεις ενός οδηγού ταξί στους  επιβάτες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, προκαλούνται ή προέκυψαν από τη χρήση ενός οχήματος σε ένα δρόμο στο πλαίσιο των σκοπών που καλύπτει η υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.
Στην απόφασή του ο δικαστής Silber διαπίστωσε ότι οι σωματικές βλάβες που υπέστησαν οι γυναίκες δεν προκύπτουν από τη χρήση του οχήματος.

http://www.nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...