Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Θεσσαλονίκη: Νέα λεωφορειολωρίδα από τη Δευτέρα - (ΜΕΣΑ ΤΑ ΤΑΞΙ)

Δυο χρόνια μετά από την κατασκευή της θα αρχίσει να λειτουργεί από την.....
προσεχή Δευτέρα, 2 Ιουλίου, η λεωφορειολωρίδα στην οδό Εθνικής
Αντιστάσεως, στα όρια του δήμου Καλαμαριάς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αρχίσει η αστυνόμευση της λεωφορειολωρίδας, τόσο από την Τροχαία Θεσσαλονίκης όσο και από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμαριάς.


Η λεωφορειολωρίδα αυτή, που σχεδιαζόταν για χρόνια και βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή της Εθνικής Αντιστάσεως με τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέχρι τη συμβολή της με την Αιγαίου, όπου «κουμπώνει» με τη λεωφορειολωρίδα της Βασ. Ολγας, είναι έτοιμη από τον Αύγουστο του 2010!


Κατασκευάστηκε στο πλαίσιο συνολικής ανακατασκευής της Εθνικής Αντιστάσεως και εδώ και περίπου δύο χρόνια διαθέτει τις απαραίτητες διαγραμμίσεις, τα «μάτια γάτας» (τα μικρά, μεταλλικά στοιχεία που φωσφορίζουν) τα οποία διαχωρίζουν τη λεωφορειολωρίδα από τις υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση (με ταμπέλες που ενημερώνουν για τις μέρες και το ωράριο λειτουργίας της λεωφορειολωρίδας). Αυτό που δε διέθετε όμως ήταν... άδεια λειτουργίας, αφού μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν είχε εκδοθεί υπουργική απόφαση για τη δημιουργία της. Ετσι, δεν μπορούσε να αστυνομευτεί η λειτουργία της και, αν και υπήρχε, δε λειτουργούσε.


Τα ταξί
«Για λόγους ομοιομορφίας με τη λειτουργία των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων στο δήμο Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται η κίνηση των ταξί στη λωρίδα αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης. Η κίνηση των ταξί στη λωρίδα αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων θα απαγορεύεται κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός αργιών), από τις 6.30 έως και τις 9.30 το πρωί και από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα», επισημαίνεται στην απόφαση του δημάρχου Καλαμαριάς.


Στο μεταξύ, προχωρά η εκπόνηση των μελετών εφαρμογής, για τη δημιουργία τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Οι νέες λεωφορειολωρίδες θα βρίσκονται στις οδούς Γ. Παπανδρέου (πρώην Ανθέων), Αγγελάκη, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου καθώς και στη Λεωφόρο Στρατού.
απο τον Αγγελιοφόρο


http://www.olathessaloniki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...