Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δέκα παρεμβάσεις για δίκαιο φορολογικό..!

Την πρόθεση της κυβέρνησης για ριζικές τομές στο φορολογικό σύστημα, που θα έχουν ως στόχο να το καταστήσουν διαφανές, απλό, δίκαιο, λειτουργικό,
σταθερό και αναπτυξιακό σηματοδοτεί η τοποθέτηση του Γιώργου Μαυραγάνη στη θέση του αρμόδιου για τα έσοδα υφυπουργού Οικονομικών.
Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αναμορφώσει πλήρως την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, καθιστώντας την εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο νέος υφυπουργός Οικονομικών έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν, έχοντας καταγράψει τις ακόλουθες δέκα αρχές:

1. Διαφάνεια
: Καμία αμφιβολία ως προς τους κανόνες ούτε υποψία για τον τρόπο εφαρμογής τους.

2. Ουδετερότητα
: Ενιαία φορολογική αντιμετώπιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανεξάρτητα της νομικής μορφής της επιχείρησης.

3. Ευρύτητα φορολογικής βάσης
: Επιβολή φόρων σε όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη φορολογική βάση με ελάχιστες και κοινωνικά επιβαλλόμενες περιπτώσεις απαλλαγών και ρυθμίσεων ώστε τα δημόσια έσοδα να είναι υψηλά και οι συντελεστές όσο το δυνατόν πιο χαμηλοί.

4. Απλότητα
: Καθιέρωση απλών κανόνων και λειτουργικών διαδικασιών και κωδικοποίηση των νομοθεσιών σε κείμενα μικρής έκτασης.

5. Σταθερότητα
: Σταθεροί φορολογικοί κανόνες, οι οποίοι δεν πρέπει να αλλάζουν συχνά, παρά μόνο εφόσον το επιτάσσει η ανάγκη για προσαρμογή στις εξελισσόμενες συναλλαγές.

6. Λειτουργικότητα
: Τέλος στη γραφειοκρατία και τυπολατρεία, μείωση του κόστους λειτουργίας και ταυτόχρονη αύξηση της αποτελεσματικότητας.

7. Αναπτυξιακή διάσταση
: Αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας με θετικό πνεύμα και όχι με διάθεση τιμωρίας. Άρση των εμποδίων στις συναλλαγές και της υπερφορολόγησης των πολιτών.

8. Ισορροπία φόρων
: Επίτευξη ισορροπίας μεταξύ των διαφόρων ειδών φόρων για λόγους δικαιοσύνης.

9. Ισότητα
: Ίδια φορολογική μεταχείριση σε πολίτες που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, ώστε να επιτυγχάνει δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους.

10. Νομιμότητα
: Φόροι νόμιμα επιβαλλόμενοι, χωρίς να αντιτίθενται στις αρχές του Συντάγματος.

http://troktiko.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...