«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει ορισμένες οικογένειες σε τέτοια απόγνωση, που προχωρούν στο βήμα να αφήσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους».
Πηγή: www.protothema
Έτσι αρχίζει δημοσίευμα του BBC, στην ηλεκτρονική του έκδοση, προχωρώντας στην επόμενη παράγραφο, που
είναι κάτι περισσότερο από σκληρή και θλιβερή, αλλά όχι εξαιτίας των όσων γράφει η δημοσιογράφος στο άρθρο της, αλλά εξαιτίας των όσων έγραψε μία Ελληνίδα μητέρα και παρουσίασε το βρετανικό δίκτυο.«Σήμερα δεν θα περάσω να πάρω την Άννα, μετά το σχολείο, επειδή δεν μπορώ πια να της παρέχω όσα έχει ανάγκη. Σας παρακαλώ να την προσέχετε και να τη φροντίζετε. Λυπάμαι. Η μητέρα της».
Αυτά έγραφε η μητέρα στο σημείωμα που άφησε στο σχολείο της κόρης της, ένα πρωινό λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Το BBC εστιάζει στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την αρχή της κρίσης και μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα, με τελικούς, τραγικούς αποδέκτες πολλά παιδιά. Αρκετοί γονείς έχουν φτάσει να δηλώνουν ανίκανοι, οικονομικά, να τα θρέψουν και με το σκεπτικό ότι, ίσως κάποιος άλλος μπορεί να τα φροντίσει καλύτερα και περισσότερο από τους ίδιους, αποφασίζουν να τα αφήσουν σε ιδρύματα ή στην εκκλησία
Λυπηρή μαρτυρία αυτή τού πατέρα Αντώνιου, ενός νεαρού ιερωμένου, ο οποίος δήλωσε στο BBC πως, μόνο μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, έξω από το κέντρο νέων, το οποίο και διευθύνει, του έχουν αφήσει τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι μόλις μερικών ημερών.
Ένα άλλο ίδρυμα, γράφει το δημοσίευμα, προσέγγισε ζευγάρι διδύμων, τα οποία νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο με υποσιτισμό, επειδή και η μητέρα ήταν υποσιτισμένη και δεν είχε αρκετό γάλα να τα θηλάσει, ζητώντας βοήθεια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περιπτώσεις αυτές σοκάρουν την ελληνική κοινωνία και ανοίγουν τεράστιες πληγές, μια και πρόκειται για χώρα, στην οποία οι οικογενειακοί δεσμοί είναι ισχυρότατοι... Ή, τουλάχιστον, αυτό ίσχυε... προ κρίσης.
Το συναίσθημα των Ελλήνων, όταν η κουβέντα μπαίνει σε τέτοια «μονοπάτια», είναι σαν να ακούνε ιστορίες από τον Τρίτο Κόσμο... και όχι για την Αθήνα... και λογικό. Συνάμα, δυστυχώς, είναι ανατριχιαστικά αληθινό, καθημερινό, ελληνικό και μια πραγματικότητα που θα αφήσει ανοιχτά τραύματα στη χώρα, για πολλά ακόμα χρόνια.
Πηγή: www.protothema
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψε την άποψή σου...