Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

BINTEO - CES 2018: Το infotainment σύστημα της Mercedes εντυπωσιάζει..!

Στη CES 2018 η Mercedes-Benz παρουσίασε το νέο infotainment σύστημα της με όνομα MBUX, το οποίο θα
φορούν όλα τα μοντέλα της από την επόμενη Α-Class και μετά και φαίνεται πως πραγματικά απογειώνει τις δυνατότητες σύνδεσης των αυτοκινήτων της.
Το νέο infotainment σύστημα της Mercedes-Benz σχεδιάστηκε μετά από παράπονα πελατών της εταιρείας για το τρέχον σύστημα. Οι πελάτες ανέφεραν πως το τρέχον infotainment σύστημα της εταιρείας είναι πολύπλοκο στη χρήση και δεν προσφέρει σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως σημειώνει το CNET.
Το νέο MBUX – Mercedes-Benz User Experience – έρχεται να τα αλλάξει όλα αυτά μιας και χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό την ευκολία των οθονών αφής αφήνοντας στην άκρη τον πολύπλοκο χειρισμό του παλαιότερου συστήματος.
Επιπλέον ο οδηγός μπορεί να ελέγξει λειτουργίες του από πλήκτρα αφής που βρίσκονται επάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μην αποσπά την προσοχή του από το δρόμο.
Το MBUX έρχεται με δύο οθόνες, η μια αντικαθιστά το παραδοσιακό καντράν με τα όργανα του αυτοκινήτου και η δεύτερη αφορά αποκλειστικά τη χρήση της για ενημέρωση και διασκέδαση όλων των επιβατών του οχήματος.
Η πρώτη οθόνη που αντικαθιστά τα παραδοσιακά όργανα του αυτοκινήτου έχει την κλασσική εμφάνιση που έχουμε συνηθίσει με δύο μεγάλα όργανα, τα οποία όμως δεν είναι σταθερά, δίνοντας στον οδηγό την επιλογή να διαλέξει τι θα βλέπει. Είτε το ταχύμετρο και το στροφόμετρο, έναν αναλογικό ρολόι – το οποίο οι οδηγοί των αυτοκινήτων της εταιρείας έχουν συνηθίσει να βλέπουν εκεί, αλλά και την στάθμη των καυσίμων ή το χάρτη πλοήγησης.
Στη δεύτερη οθόνη υπάρχουν μεγάλα εικονίδια τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να έχει πρόσβαση στην πλοήγηση, τα media αρχεία ή το μενού τηλεφώνου του αυτοκινήτου με ευκολία, ενώ κάθε ένα από αυτά εμφανίζει σχετικές πληροφορίες στο κάτω μέρος της οθόνης. Για παράδειγμα η πλοήγηση εμφανίζει τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης, και το μενού media το όνομα του τραγουδιού που παίζει εκείνη τη στιγμή. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζεται σε ολόκληρη την οθόνη το μενού πλοήγησης ή αυτό να εμφανίζεται στην οθόνη οργάνων.
Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz οι οθόνες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε τρεις διαφορετικές επιλογές, δύο οθόνες 7 ιντσών, δύο οθόνες 10,25 ιντσών ή μια οθόνη 7 ιντσών και μια 10,25 ιντσών.
Το νέο infotainment σύστημα έρχεται με ένα νέο ψηφιακό βοηθό ο οποίος ενεργοποιείται και με τη φωνή όταν ο οδηγός πει “Hey, Mercedes” και ο οδηγός μπορεί να πάρει μια σειρά πληροφοριών όπως οι καιρικές συνθήκες ή να αλλάξει για παράδειγμα τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού.
Ενδιαφέρον είναι ότι ο ψηφιακός βοηθός χρησιμοποιεί τεχνολογία AI και έτσι αν ο οδηγός πει “I’m cold” ο ψηφιακός βοηθός θα αυξήσει την θερμοκρασία του κλιματιστικού ή να ρωτήσει αν θα χρειαστεί γυαλιά ηλίου το επόμενο πρωί και θα πάρει σχετική απάντηση για τις καιρικές συνθήκες και την ηλιοφάνεια.
Από το νέο infotainment σύστημα της Mercedes-Benz δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι δυνατότητες επικοινωνίας με τον “έξω” κόσμο. Έτσι έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μηνύματα για προβλήματα στο δρόμο ή για ατυχήματα που έχουν συμβεί, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για πρατήρια καυσίμων, τιμές καυσίμων, την θέση του οχήματος και βέβαια υποστηρίζει και over-the-air αναβαθμίσεις. Διαθέτει browser, υποστηρίζει σύνδεση με Bluetooth και θύρα USBμεταξύ άλλων.
Όλα αυτά μένει να τα δούμε στην πράξη, κάτι που δεν θα αργήσει μιας και η Mercedes-Benz δήλωσε ότι το πρώτο μοντέλο που θα έρθει με το MBUX θα είναι η επόμενης γενιάς A-Class τη οποία αναμένεται να δούμε πριν το τέλος του έτους.
Δείτε την παρουσίαση της ανακοίνωσης του MBUX στο Las Vegas.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...