Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ για διακοπή των διώξεων..!

Την Παρασκευή 26/2/2016, οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ μαζί με δικηγόρους απ’ την Δημοκρατική Συσπείρωση, πραγματοποιήσαμε
παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με αίτημα να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις απ’ τον απεργιακό αγώνα του 2011.
Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο. Ζητήσαμε να γίνει νομοθετική παρέμβαση για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση να σύρονται στα δικαστήρια χιλιάδες συνάδελφοι ταξιτζήδες, χάνοντας το μεροκάματο που είναι πολύτιμο στις σημερινές συνθήκες.


Οι αυτοαπασχολούμενοι αυτοκινητιστές πραγματοποιήσαμε το 2011 ένα μεγάλο και δίκαιο αγώνα ενάντια στα σχέδια της τότε κυβέρνησης για τη λεγόμενη απελευθέρωση, ενάντια στα σχέδια εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στον κλάδο.
Σήμερα η εφαρμογή των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης με τους οποίους συμφωνεί η πλειοψηφία (Λυμπερόπουλος, Δήμου, Κισσάς, Σκέντζος), της διοίκησης της Ομοσπονδίας του Ταξί σε συνδυασμό με την καπιταλιστική κρίση, την εξοντωτική φορολογία, το αυξημένο κόστος λειτουργίας, τα χρέη σε τράπεζες και ΟΑΕΕ έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση στην οποία η μεγάλη πλειοψηφία αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές υποχρεώσεις.


Το σύνολο των συναδέλφων που έχουν διώξεις είναι περίπου 7.000. Σήμερα πέντε χρόνια μετά έχει γίνει ένας αριθμός δικών όπου σε μερικές απ’ αυτές είχαμε και καταδικαστικές αποφάσεις.
Εξηγήσαμε στον Υπουργό ότι θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται η τρομοκράτηση των συναδέλφων (όχι μόνο ταξιτζήδων, αλλά και αγροτών και αγωνιστών άλλων κλάδων) γιατί συμμετείχαμε σ’ ένα δίκαιο αγώνα που αφορούσε την δουλειά μας και το ψωμί της οικογένειάς μας.


Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή των συναδέλφων, απ’ τις διώξεις, ότι άμεσα θα έρθει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα αφορά αδικήματα για την κατάληψη οδοστρώματος, για τους αγρότες και για άλλους κλάδους, όπως οι ταξιτζήδες.


Συνάδελφοι ταξιτζήδες, αυτή είναι μια μικρή νίκη του συνεπούς, αγωνιστικού, αντιμονοπωλιακού κινήματος σε αντίθεση με τον συνδικαλισμό του «εφικτού» που υπερασπίζονται οι βολεμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κλάδου. Αποδεικνύεται ότι χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν γίνεται.
Συνεχίζουμε, και καλούμε όλους τους ταξιτζήδες να συσπειρωθούν στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Επόμενος σταθμός το ασφαλιστικό, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το φέρει προς ψήφιση. Αν αυτό γίνει να νεκρώσουν τα πάντα.


ΠΗΓΗ: http://radio-net.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...