Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ: Χάνουν το ήμισυ του τζίρου τους οι οδηγοί ταξί λόγω πειρατείας..!

Ο μισός τζίρος των οδηγών ταξί χάνεται λόγω πειρατείας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Οδηγών
Αστικών Ταξί Λευκωσίας Παναγιώτη Κυλίλη, ο οποίος ζητά πάταξη της παρανομίας.
Εκπρόσωποι του Συνδέσμου συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου και συνεργάτες του, με τους οποίους συζήτησαν τα βασικά προβλήματα που τους απασχολούν.
Μεταξύ αυτών, συζήτησαν το θέμα των αδειών και συγκεκριμένα τον τρόπο ώστε οι άδειες να ισχύουν σε επαρχιακό επίπεδο, ζητήματα που αντιμετωπίζουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας αλλά και το «φλέγον θέμα» της πειρατείας στον χώρο των ταξί.
«Η πειρατεία στα ταξί κυμαίνεται γύρω στο 50% του κύκλου εργασιών μας» δήλωσε ο κ. Κυλίλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το πέρας της συνάντησης. Συμπλήρωσε πως το πρόβλημα είναι παγκύπριο, με τα ποσοστά να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα και στις υπόλοιπες επαρχίες. Είπε ακόμη ο Σύνδεσμος ζητά περισσότερους ελέγχους για πάταξη της παρανομίας.
Ανέφερε εξάλλου ότι συζήτησαν με τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΔΗΣΥ τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τους, ενώ πρόσθεσε ότι έλαβαν υποσχέσεις ότι θα προωθηθούν οι απαιτούμενες λύσεις.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε ότι οι οδηγοί ταξί είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συναπαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας.
Ανέφερε επίσης ότι οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου τους ενημέρωσαν ότι υπάρχει μια ενθαρρυντική άνοδος στον κύκλο των εργασιών τους, καθώς και επιχειρηματική κινητικότητα στη Λευκωσία και στις άλλες επαρχίες.
Και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν καλή και εποικοδομητική τη συνάντηση. Ο κ. Κυλίλης αναφέρθηκε τέλος και στους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να διακρίνουν εάν κάποιο ταξί είναι νόμιμο, καθώς πέραν της ταμπέλας με την ένδειξη «ΤΑΞΙ», τα νόμιμα ταξί φέρουν επίσης κίτρινες πινακίδες, αναγράφουν την περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται, ενώ φέρουν ταξίμετρο εντός του οχήματο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...