Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΦΩΤΟ: Στους δρόμους οι οδηγοί ταξί στην Πορτογαλία..!

Κυκλοφοριακή ασφυξία προκάλεσαν οι οδηγοί ταξί στη Λισαβόνα στην τελευταία διαμαρτυρία τους κατά
επιχειρήσεων οι οποίες λειτουργούν στην ουσία ως μεσάζοντες -μέσω εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα- μεταξύ οδηγών και πελατών που ψάχνουν για ταξί.
Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας των Πορτογάλων βρέθηκαν η Uber και η Cabify.
Οι οδηγοί υποστηρίζουν ότι εταιρείες σαν την αμερικανική Uber δεν δεσμεύονται από τους ίδιους νόμους στη φορολογία, την εκπαίδευση των οδηγών και τους κανόνες ασφαλείας, όπως οι επαγγελματίες.
Και ζητούν από την κυβέρνηση να υιοθετήσει ξεχωριστή νομοθεσία γι' αυτού του είδους τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Δυο συνδικάτα που εκπροσωπούν περίπου 13.000 οδηγούς ταξί διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία, κατεβάζοντας στους δρόμους τα αυτοκίνητα, που κινούνταν με πολύ μικρή ταχύτητα σε ώρα αιχμής.
Ήταν η δεύτερη παρόμοια διαμαρτυρία μέσα σε έξι μήνες.  
Αστυνομικοί σε κινητοποιήσεις οδηγών ταξί στη ΠορτογαλίαΕντάσεις στις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί στη Λισαβόνα | EPA/ANTONIO COTRIM
Εκατοντάδες αστυνομικοί ήταν σε επιφυλακή και ξέσπασαν και σποραδικά επεισόδια καθώς οι οδηγοί ταξί επιτέθηκαν σε διερχόμενα οχήματα τα οποία υποστήριξαν ότι συνεργάζονται με την Uber. Η αμερικανική εταιρεία έχει παρουσία σε 66 χώρες και 507 πόλεις.
Στην Ευρώπη εδώ και δυο χρόνια οργανώνονται διαμαρτυρίες από οδηγούς ταξί εναντίον της, όπως στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...