Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Αίτημα της Τροχαίας να μεταφερθεί η πιάτσα ταξί από την Ορφέως..!

Μπορεί να βόλευε πριν τον ποδηλατόδρομο, όμως τώρα δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, η πιάτσα
ταξί που βρίσκεται στην οδό Ορφέως, στο ύψος των φαναριών. Γι΄αυτό το τμήμα Τροχαίας της Κομοτηνής κατέθεσε αίτημα για μεταφορά της

Πρόταση της Τροχαίας είναι η συγκεκριμένη πιάτσα ταξί να μεταφερθεί στην πλακόστρωτη οδό Β. Παύλου

Όλγα Τσιούλφα
Μπορεί να βόλευε πριν τον ποδηλατόδρομο, όμως τώρα δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων. Πρόκειται για την πιάτσα ταξί που βρίσκεται στην οδό Ορφέως, στο ύψος των φαναριών. Γι΄ αυτό το τμήμα τροχαίας της Κομοτηνής κατέθεσε αίτημα για μεταφορά της. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου στο δημαρχιακό κατάστημα. Το αίτημα δεν εγκρίθηκε, καθώς δεν συνοδεύονταν από κυκλοφοριακή μελέτη. 

Όπως φαίνεται και στις εικόνες του «Χ» μετά την ολοκλήρωση του έργου του ποδηλατόδρομου, τα πεζοδρόμια στην οδό Ορφέως και από όπου αλλού διέρχεται αυτός, μεγάλωσαν, τοποθετήθηκαν κολονάκια, ειδικός τάπητας για τα ποδήλατα, με αποτέλεσμα να μειωθεί το πλάτος του δρόμου. Λίγα μέτρα πριν τα φανάρια, τα αυτοκίνητα, αν και προβλέπεται να σχηματίζουν δύο λωρίδες, αυτό δεν είναι δυνατόν αφού εκεί σταθμεύουν τα ταξί της πιάτσας. Αυτή η κατάσταση έχει σαν συνέπεια να δημιουργούνται μεγάλες ουρές, κυρίως τις ώρες αιχμές. Το πρόβλημα εκτιμάται πως θα λυθεί εάν η πιάτσα μεταφερθεί. Πρόταση της τροχαίας είναι η συγκεκριμένη πιάτσα ταξί να μεταφερθεί στην πλακόστρωτη οδό Β. Παύλου, όπου ωστόσο παρατηρείται επίσης κυκλοφοριακή συμφόρηση. 

Σε κάθε περίπτωση το αίτημα αναμένεται να επανεξεταστεί, υπό το πρίσμα της κυκλοφοριακής μελέτης η οποία είναι απαραίτητη, στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού γίνεται λόγος για ένα κεντρικό σημείο της πόλης. 

Όσον αφορά στους οδηγούς των ταξί, εξέφρασαν την αντίρρησή τους στο ενδεχόμενο μεταφοράς της πιάτσας και αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...