Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Τ/κ ταξί και ιδιωτικά οχήματα «ειδικού χειρισμού» από την ΚΔ..!

Αξιοσημείωτοι είναι οι αριθμοί που καταγράφονται στις μετακινήσεις τουρκοκυπριακών οχημάτων στις
ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Γενί Ντουζέν οι Τ/κ πραγματοποίησαν 417.436 εισόδους και 419.524 εξόδους και οι Ε/κ 231.999 εισόδους και 230.996 εξόδους. Τα άτομα από τρίτες χώρες πραγματοποίησαν 215.724 εισόδους και 215.181 εξόδους.

 Επισημαίνεται επίσης ότι την ίδια χρονική περίοδο εισήλθαν στο ψευδοκράτος μέσω των οδοφραγμάτων 48.387 άτομα βρετανικής υπηκοότητας, 19.770 άτομα ελληνικής υπηκοότητας και 28.239 άτομα άλλης υπηκοότητας.

Η ειδική άδεια κυκλοφορίας που εκδίδεται από την ΚΔ σε τ/κ οχήματα
Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν από τον Γιώργος Μιλή, Υπεύθυνο του Τμήματος Οδικής Ασφαλείας της Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο Όλα στο Φώς, υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των οχημάτων που εισέρχονται νόμιμα στις ελεύθερες περιοχές από τα οδοφράγματα. Στο σύστημα αυτό καταγράφεται οποιοδήποτε τροχαίο αδίκημα.

Επισημαίνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εκδίδει προσωρινή άδεια κυκλοφορίας στους Τουρκοκύπριους οδηγούς που εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ελληνοκύπριους οδηγούς. Ειδικότερα, για την ειδική αυτή άδεια δεν είναι απαραίτητος για παράδειγμα, ο έλεγχος ΜΟΤ προκειμένου να εκδοθεί.

Γιατί κρύβεται το Τ από τα ταξί των κατεχομένων
Η ΚΔ και ειδικότερα το ΥΠΕΞ έχει πραγματοποιήσει άτυπη συμφωνία με τις κατοχικές αρχές, με την οποία επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων ταξί ως ιδιωτικών. Η Τροχαία, εκτελεί τις εν λόγω οδηγίες του ΥΠΕΞ.
Ωστόσο όπως είναι αντιληπτό, τα ταξί δεν διακινούνται ως ιδιωτικά, αλλά παραλαμβάνουν κανονικά επιβάτες από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, τους οποίους μεταφέρουν στα κατεχόμενα.

Η ΚΔ όπως αναφέρθηκε, δεν ονομάζει τους επιβάτες ως «επιβάτες», μιας και δεν ελέγχεται αν υπάρχει κόμιστρο ή ταξίμετρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:  ΕΔΩ



ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...