Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. - Προς Σωματεία - Περιφερειακά Συμβούλια..!

Αθήνα 11/4/16
Την Τετάρτη 6/4/16 συνεδρίασε το Κλαδικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μετά από πρόσκληση του Προεδρείου και σύμφωνα με
την εισήγηση εκτός από την ενημέρωση επί των δράσεων της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα όπως ασφαλιστικό, φορολογικό, ΑΔΗΜΕ-ταξίμετραα, μαθητικά δρομολόγια, θέματα κανονισμού λειτουργίας και ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ν.4093 και την ελλιπή αστυνόμευση -έλεγχο των οχημάτων του νόμου αυτού (υποκλοπή).
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πολύ σοβαρό ζήτημα των ΑΔΗΜΕ-ΦΗΜ ταξιμέτρων.
Παρότι έγκαιρα έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (από Οκτώβριο 2015) και έχουμε κάνει επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών όπου έχουμε συμφωνήσει από κοινού σε μια προσωρινή λύση που ακούει στο όνομα «παράταση» . Μέχρι σήμερα που περιμέναμε την σχετική απόφαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί .Γιατί παράταση? Διότι παρά το ότι έχουν λήξει στις 31/12/15 και η πολιτεία θα έπρεπε να είχε αδειοδοτήσει εγκαίρως νέες ΑΔΗΜΕ, ώστε όσοι πρέπει να τις αντικαταστήσουν να βρουν στην αγορά , αυτό δεν έγινε και έτσι οδηγούνται σταδιακά όλο και περισσότερα ταξί στην ακινητοποίηση. Οι πληροφορίες που υπάρχουν περί παράτασης 3 μόνο μηχανισμών δεν βοηθούν στην ουσία διότι οι δύο από αυτούς είναι ενσωματωμένα (ταξίμετρα κ ΑΔΗΜΕ) και ο τρίτος εκ των διατάξεων δεν κουμπώνει σε οποιοδήποτε ταξίμετρο.
Εδώ κάτι συμβαίνει. Αυτό κάτι σημαίνει για αυτό εξουσιοδοτήθηκε το Προεδρείο να εξαντλήσει άμεσα κάθε δυνατότητα συνεννόησης και να οδηγήσει τον κλάδο σε κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό όποτε χρειαστεί. Για το ζήτημα αυτό θα βγει και σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ.
Αντίστοιχα θα εξετασθεί και το ζήτημα του ασφαλιστικού, μόλις έχουμε ποιο ξεκάθαρη θέση από το υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση καλούμε τα σωματεία σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...