Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

H Uber βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο..!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιτίθεται στον γαλλικό νόμο για τα ταξί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να
κονταροχτυπηθεί με τη Γαλλία γύρω από έναν νόμο σχετικά με τις υπηρεσίες ταξί και τα αυτοκίνητα με οδηγό, ύστερα από την υποβολή σχετικής διαμαρτυρίας από την Uber Technologies.
Βάσει του νόμου Thevenoud, που θεσπίστηκε τον Οκτώβριο του 2014 στη Γαλλία, οι αυτοκινητιστές οφείλουν να επιστρέφουν σε μια «πιάτσα» μεταξύ διαδρομών. Παράλληλα ο νόμος περιορίζει τη χρήση λογισμικού εκ μέρους τους για την εύρεση πελατών στον δρόμο, ενώ απαγορεύει την παροχή σχετικών υπηρεσιών χωρίς άδεια.
Η Uber, η γνωστή εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια που έχει συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τις καθιερωμένες υπηρεσίες ταξί, υπέβαλλε διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εναντίον του νόμου του γαλλικού κράτους. Το επιχείρημά της είναι ότι ο νόμος ευνοεί τα παραδοσιακά ταξί έναντι της υπηρεσίας της Uber και ότι η Γαλλία θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τις Βρυξέλλες σχετικά με το νέο μέτρο.
Η Κομισιόν ετοιμάζεται να αποστείλει επίσημη επιστολή στη Γαλλία, ως πρώτο βήμα στα πλαίσια της διαδικασίας που ακολουθείται όταν οι Βρυξέλλες υποπτεύονται ότι ένα εθνικό μέτρο παραβιάζει τις συνθήκες της Ευρ. Ένωσης.
Υπενθυμίζεται ότι η Uber επιτρέπει σε επιβάτες να καλούν τον οδηγό της αρεσκείας τους μέσω μιας εφαρμογής smartphone και έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Παράλληλα, όμως, η άνευ αδείας υπηρεσία ταξί, UberPOP, έχει απαγορευτεί σε διάφορες χώρες ύστερα από σειρά αγωγών στα δικαστήρια.
Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι η Κομισιόν «εξετάζει πώς θα μπορούσε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων υπηρεσιών χωρίς να προκρίνει ένα επιχειρηματικό μοντέλο έναντι ενός άλλου».

ΠΗΓΗ: http://www.fortunegreece.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...