Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Χρησιμοποιούσε ανυποψίαστους οδηγούς ΤΑΞΙ να μεταφέρουν τα άδεια κουτιά και να εισπράττουν τα χρήματα - Δείτε πόσα είχε αρπάξει..!

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 21-4-2016, στον Πειραιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
, ένας 38χρονος ημεδαπός, για απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ιδιοκτητών εταιρειών-επιχειρήσεων.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με εκπροσώπους εταιριών και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, υποδυόμενος τον εμπορικό συνεργάτη-προμηθευτή τους, χρησιμοποιώντας πραγματικά ονόματα αυτών.

Στη συνέχεια ζητούσε ως εξυπηρέτηση και έπειθε τους παθόντες, να καταβάλουν σε οδηγούς μισθωμένων οχημάτων ΤΑΞΙ, κατ’ εντολήν του, το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, για την παραλαβή δέματος, για λογαριασμό του, με την υπόσχεση ότι τις επόμενες ώρες θα περάσει από το κατάστημά τους, για να παραλάβει το δέμα και να τους δώσει τα χρήματα που κατέβαλαν.

Ο δράστης χρησιμοποιούσε ανυποψίαστους οδηγούς μισθωμένων οχημάτων ΤΑΞΙ. Συγκεκριμένα τηλεφωνούσε σε τηλεφωνικά κέντρα ΤΑΞΙ και ζητούσε την μετάβαση αυτών σε διάφορες διευθύνσεις. Εκεί τους ανέμενε ο ίδιος και παρέδιδε στους οδηγούς ένα δέμα, το οποίο συνήθως περιείχε κενές θήκες από CD και έναν φάκελο που απευθυνόταν προς τον εκάστοτε παθόντα με μια απόδειξη είσπραξης ποσού. Ακολούθως ζητούσε από τους οδηγούς των ΤΑΞΙ να παραδώσουν στο εκάστοτε θύμα το δέμα και να του επιστρέψουν στο ίδιο σημείο, το φάκελο με το χρηματικό πόσο που θα παραλάμβαναν.

Για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα θύματά του αλλά και με τους οδηγούς των ΤΑΞΙ, χρησιμοποιούσε κάρτες κινητών τηλεφώνων που αντιστοιχούν σε άγνωστους αλλοδαπούς και τις οποίες απενεργοποιούσε μετά το πέρας της συναλλαγής-εξαπάτησης προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και σύλληψή του.

Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, ο 38χρονος από τον Μάρτιο του έτους 2013, ακολουθώντας την προαναφερόμενη μεθοδολογία-τρόπο δράσης έχει εξαπατήσει εβδομήντα (70) άτομα σε όλη την Ελλάδα και ιδίως στην περιοχή της Αττικής και επιπλέον στην Κόρινθο, στην Χαλκίδα, στην Κατερίνη, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα, στο Βόλο, στην Τρίπολη, στην Καρδίτσα και στα Χανιά. Το χρηματικό ποσό που αποκόμισε από τις προαναφερόμενες απάτες υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Στην κατοχή του καθώς και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων πενήντα (1.350) ευρώ, επτά (7) κινητά τηλέφωνα, έξι (6) πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, δύο (2) συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σε βάρος του ανωτέρω κατηγορούμενου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για το αδίκημα της απάτης.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


ΠΗΓΗ: http://amfipolinews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...