Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στα δικαστήρια σήμερα πρόεδρος και μέλη του Σωματείου ΤΑΞΙ..!

Οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ, ενάντια στη δρομολόγηση των νέων λεωφορείων ανοικτού τύπου, τους οδηγούν την Πέμπτη 27/8 στη δικαιοσύνη. Στο
πλευρό τους ΠΑΣΕΒΕ και ΤΑΞΙ Πάτρας



Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΕΒΕ Κέρκυρας έχει ως εξής:
Η Γραμματεία Κέρκυρας της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει στον κερκυραϊκό λαό τις διώξεις που εξαπολύονται ενάντια στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Κέρκυρας ως απάντηση στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της δουλειάς και της ζωής τους.
Η εφαρμογή του μνημονιακού οπλοστασίου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων των προηγούμενων χρόνων, από την "πρώτη φορά αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη σιωπηρή ανοχή και συμφωνία της Δημοτικής Αρχής, που περνά μέσα από τη δρομολόγηση τεσσάρων λεωφορείων ανοικτού τύπου ιδιωτικών συμφερόντων στην πόλη της Κέρκυρας, έρχεται να δώσει αποφασιστικό κτύπημα στο δικαίωμα εκατοντάδων αυτοκινητιστών ταξί να ζήσουν από τη δουλειά τους.
Το μέτρο αυτό αποδεικνύει το πώς και μέσα από ποιους δρόμους, θα επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα η παραπέρα μονοπώληση της αγοράς από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, στα πλαίσια της υλοποίησης των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των "εργαλειοθηκών" του Ο.Ο.Σ.Α..
Δεν είναι αποσπασματικό. Έρχεται πλάι στην απελευθέρωση λειτουργίας των εμποροκαταστημάτων τις Κυριακές, την "απελευθέρωση" του δικαιώματος πώλησης φαρμάκων και γενικότερα διάφορων επαγγελμάτων, που είναι μπροστά.
Και βέβαια όλα αυτά έρχονται να πατήσουν πάνω στη διατήρηση και παραπέρα διεύρυνση της φοροληστείας και του χαρατσώματος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, που κυριολεκτικά τσακίζουν το δικαίωμα κάθε επαγγελματία να ζει από τη δουλειά του.
Οι διώξεις ενάντια στους συνδικαλιστές, με το αυτόφωρο που θα περάσουν αύριο Πέμπτη 27 Αυγούστου, καταδεικνύει ότι η ένταση της τρομοκρατίας και των πειθαρχικών κυρώσεων σ' όποιον αγωνίζεται ενάντια στον αφανισμό του, θα είναι από εδώ και μπρος -όπως ακριβώς και παλιότερα- η σταθερή συνισταμένη της εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των πολιτικών δυνάμεων, που ορκίζονται και πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. και των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών – επιχειρηματικών ομίλων.
Η Γραμματεία Κέρκυρας της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί για την προάσπιση της δουλειάς τους, τον αγώνα τους να εμποδίσουν και να ανατρέψουν στην πράξη τις πολιτικές και τα μέτρα που στοχεύουν τη ζωή τους.
Η Γραμματεία Κέρκυρας της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. καλεί κάθε Σύλλογο Επαγγελματιών, να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα των αυτοκινητιστών ταξί του νησιού μας, να καταδικάσει τις διώξεις ενάντιά τους, να δώσει βροντερό παρών στα δικαστήρια το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου.

Η διοίκηση του σωματείου ΤΑΞΙ Πάτρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Διοίκηση του Σωματείου μας, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που έχει με τα άλλα Σωματεία της περιφέρειας, αλλά και το αίσθημα συναδελφικότητας και δικαίου, καταγγέλλει τις διώξεις εναντίον των επαγγελματιών ταξί της Κέρκυρας, που διαμαρτύρονται για παράνομες ενέργειες εκ μέρους των αρμοδίων αρχών.
Συγκεκριμένα, μετά από αίτηση εταιρείας εκμετάλλευσης μεταφορικούέργου, εκδόθηκε άδεια από τα αρμόδια Υπουργεία, για δρομολόγηση ειδικών τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης, χωρίς να υπάρχει σχετική εισήγηση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κέρκυρας αλλά και χωρίς την έγκριση-αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του εν λόγω Δήμου. Αυτό εξάλλου, αποδεικνύεται και από βεβαίωση που έχει εκδώσει ο Δήμος και έχει χορηγήσει στις αρμόδιες αρχές, και έχουν στα χέρια τους οι ενδιαφερόμενους-καταγγέλλοντες επαγγελματίες.
Ως εκ τούτου, η άδεια δρομολόγησης είναι παράνομη και στις εύλογες και δίκαιες αντιδράσεις των επαγγελματιών ταξί της Κέρκυρας, οι οποίοι αντέδρασαν τόσο με νομικά μέσα-προσφυγή στη Δικαιοσύνη όσο με κινητοποιήσεις, η απάντηση της πολιτείας είναι ότι συλλαμβάνει τους νόμιμους επαγγελματίες ταξί, αντί να διευθετηθεί και να επιβάλλει την νομιμότητα, αίροντας τις παράνομες αποφάσεις .
Εδώ δε μιλάμε πια για ένα κράτος δικαίου, που προασπίζεται εμπράκτως τη νομιμότητα, αλλά για ένα κράτος δυνάστη που ευνοεί την ασυδοσία και υπερασπίζεται την παρανομία των μεγάλων εταιρειών, εις βάρος των ντόπιων μικρών επαγγελματιών που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Δηλώνουμε την αμέριστη ηθική συμπαράστασή μας στους συναδέλφους της Κέρκυρας, και καλούμε όλα τα Σωματεία ταξί της χώρας να πράξουν το ίδιο, καθώς και την κλαδική μας Ομοσπονδία ΠΟΕΙΑΤΑ να συμβάλλει και οικονομικά στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων, που μόλις ξεκίνησε.

Από την κινητοποίηση των ΤΑΞΙ στο χώρο του Λιμένα στις 25/08/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...