Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ακριβαίνει το ταξί, αγριεύει το κοινό..!

Νέα δραματική πτώση καταγράφουν τα τελευταία 24ωρα οι τζίροι των ταξί, μετά την εφαρμογή του νέου συντελεστή ΦΠΑ από το 13%, στο 23%.

«Η νέα μας καθημερινότητα, μετά τα μέτρα του νέου μνημονίου, δεν είναι απλά δυσάρεστη, αλλά εξωπραγματική. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου για τα κόμιστρα είναι πλέον συχνότατες, πολλοί είναι αυτοί που ξεσπούν στους οδηγούς ταξί ακόμη και για θέματα άσχετα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να έρθουμε στα χέρια με τον κόσμο» αναφέρει στην «Π» οδηγός ταξί.
Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα του ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ, καθώς ακόμη και για σύντομες μετακινήσεις στο κέντρο, η ελάχιστη «ταρίφα» είναι 5 ευρώ, γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη σημαντικές προστριβές.

«Υπάρχουν διαμαρτυρίες του κόσμου, υπάρχει νέα μείωση στην κίνηση και βέβαια το τρίτο μνημόνιο θα είναι η χαριστική βολή για μας», σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σκέντζο, πρόεδρο του Σωματείου των Ταξί στην Πάτρα και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών Σωματείων Νομού Αχαΐας.

Ρήμαξε η πιάτσα…

Μπορεί το ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ λόγω του αυξημένου κομίστρου, να είναι αποδέκτης πολλών παραπόνων, ακόμη και επιθέσεων, αλλά εκεί που το οικονομικό πρόβλημα είναι πλέον αδιέξοδο, είναι η «πιάτσα». Πλέον το μεροκάματο έχει πέσει κάτω από τα 15 ευρώ το 12ωρο, και βέβαια δεν τίθεται θέμα 6ωρης ή 8ωρής βάρδιας με χρήματα!

Σύμφωνα με τον κ. Σκέντζο, αυτή την περίοδο, όλος ο επαγγελματικός κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές επιπτώσεις λόγω του τρίτου μνημονίου και πλέον, από τη Δευτέρα, τίθεται θέμα διεκδικήσεων με τη μορφή φοροαπαλλαγών και άλλων αντισταθμιστικών μέτρων, που θα φέρουν σε κάποιο ανεκτό επίπεδο την όλη επιβάρυνση.

Ηδη σήμερα στην Αθήνα συνεδριάζει το κεντρικό συμβούλιο της ΓΕΣΕΒΕΕ για να λάβει αποφάσεις. Στη συνάντηση θα εκπροσωπείται και η ΟΕΒΕΣ Νομού Αχαΐας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «Π»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...