Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

«Έξυπνα» ελαστικά μεταμορφώνονται ανάλογα με τον δρόμο..!

Τα ελαστικά αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα ενός αυτοκινήτου, καθώς αποτελούν το σημείο επαφής. Ωστόσο, συνήθως ισχύει η φιλοσοφία «one size fits
all», δηλαδή ένα ελαστικό για όλες τις επιφάνειες και τις καιρικές συνθήκες, καθώς η αλλαγή τους ανάλογα με τις διαφορές στις συνθήκες και τα δεδομένα δεν είναι πρακτικά εφικτή.
Αυτό φιλοδοξεί να αλλάξει η Kumho, με ένα concept ελαστικό, το οποίο μπορεί να «μεταμορφώνεται». Το συγκεκριμένο concept, υπό την ονομασία Maxplo, βραβεύτηκε με βραβείο Platinum στην κατηγορία Futuristic των Italian A' Design Awards.
A’ DESIGN AWARD & COMPETITION
Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για το απόλυτο προϊόν παντός καιρού, καθώς διαθέτει ειδικά «μπλοκ» τα οποία προσαρμόζονται για να ανταποκρίνονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Σε συνθήκες υγρασίες, ένας συνδυασμός περιφερειακών τρισδιάστατων ραβδώσεων αντλεί νερό, βγάζοντάς το από το σημείο επαφής. Σε περίπτωση ολισθηρού οδοστρώματος, υπάρχει διεύρυνση του ελαστικού, για τη βελτιστοποίηση της έλξης και της έντασης φρεναρίσματος, ενώ εμφανίζονται και καρφιά για την αντιμετώπιση συνθηκών χιονιού και πάγου.
Η ανάπτυξη του Maxplo άρχισε το 2013 και οι διαστάσεις του είναι 700mm x 700mm x 250 mm, με βάρος 12 κιλά. Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού σχεδιασμού χρησιμοποιήθηκαν εξομοιώσεις υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...