Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Μια επιστολή από τον προεδρο των ιδιοκτητων ταξι Αγ. Νικολαου..!

Θα ήθελα να καταγγείλω με το μόνο τρόπο που έχουμε ακόμα σαν ελεύθερο μέσο έκφρασης και δεν λογοκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο και τους <<άρχοντες>> του τόπου μας , μιας και αποφασίζουν και διατάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη της πλειοψηφίας για το κοινό καλό- συμφέρον (απόλυτα φυσιολογικό αφού επιθυμούν με κάποιο τρόπο να μας δείξουν ότι παράγουν έργο , για τις επόμενες εκλογές !) .
 
Κύριε Τραντα , εφόσον είσαστε δημοσιογράφος της εφημερίδας <<Ανατολή >> και ήσασταν μέσα στο συμβούλιο που διεξήχθη την δευτέρα 10/8 στον κινηματόγραφο Ρεξ , ήσασταν μάρτυρας των συμβάντων ,επομένως ήταν χρέος σας να καταγράψετε πως εξελιχτήκαν τα γεγονότα και όχι να υποστηρίξετε με ανακρίβειες την ήδη προαποφασισμένη ετυμηγορία για την μεταφορά της πιάτσας ταξί αλλά και για την χρήση μειωτών ταχύτητας (σαμαρακια) από τον περιφερειακό δρόμο (κιτροπλατεια – μεχρι αμμουδι ). 

Ο λόγος δεν δόθηκε σε όλους , στο συμβούλιο. Ο ίδιος επιθυμούσα να εκφράσω τις ενστάσεις μου ως προς κάποια θέματα , αλλά ο λόγος δεν μου δόθηκε ποτέ , για λόγους που μόνο οι ίδιοι οι κύριοι γνωρίζουν . Θα παραθέσω εδώ τις απόψεις μου και ευελπιστώ κάποιος να τις λάβει υπόψη του , να τις σκεφτεί, ακόμα και να απαντήσει αν έχει κάποια αντίθετη άποψη , για αυτό το λόγο έχουμε και δημοκρατία άλλωστε για να κάνουμε διάλογο και να συζητάμε τις αντίθετες απόψεις. 

Θα ήθελα να ξεκινήσω με το πρώτο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και αφορά την μετακίνηση πιάτσας ταξί από την κεντρική πλατεία Ελ.βενιζελου (έξω από το μαγαζί Γερμανός ) προς τον δρόμο Αρκαδίου (ξενοδοχείο Κρόνος). Εγώ σαν πρόεδρος των ταξί πρότεινα να μονοδρομηθεί ο δρόμος Αρκαδίου μόνο προς χρήση των αυτοκίνητων- ταξί ,εφόσον ο δρόμος έχει πλάτος λιγότερο από 3 μετρά , έτσι ώστε να αποτραπεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην συγκεκριμένη οδό . Ζήτησα χώρο ασφαλούς αποβίβασης των επιβατών και όχι στην μέση του δρόμου , όπως δυστυχώς ήταν τόσο ευγενικοί και πρόθυμοι μοναχά να μας παραχωρήσουν .

Η απόφαση για την μεταφορά πιάτσα ταξί θα γίνει τον χειμώνα αφού γίνουν πρώτα οι απαραίτητες προεργασίες ( κόψιμο πεζοδρομίου , τοποθέτηση σημάτων , διαγράμμιση δρόμου , μεταφορά τηλεφώνων , τοποθέτηση στεγάστρου ). Θα ήθελα να προσθέσω , ότι σε αυτό το ζήτημα δεν συζητήθηκε καθόλου ότι στους δρόμους Δασκαλογιαννη και φιλελληνων βρίσκεται το πρώτο γυμνάσιο Άγιου Νικόλαου και το πρώτο δημοτικό ακριβώς από πίσω , που σημαίνει ότι η διέλευση των αμαξιών από αυτό το δρόμο και μάλιστα σε τόσο μεγάλη συχνότητα ,ενώ πέρανε τοσοι μαθητές και μάλιστα μικρής ηλικίας ( δημοτικού) καθιστά τον δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών . 

Στο δεύτερο θέμα που θα ήθελα να αναφερθώ μιας και δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω και να εκφράσω την θέση μου ,είναι η χρήση μειωτών ταχύτητας (σαμαρακια) σε ένα ζήτημα το οποίο σύμφωνα με την ΣΤΕ ( συμβούλιο επικρατείας ) έχει κυρηχθει παράνομη η χρήση τους . και μάλιστα αδιανόητη σε έναν δρόμο μικρής έκτασης (περίπου ένα χιλιόμετρο) να υπάρχουν εννέα σαμαρακια όταν στην παραλιακή του ηρακλείου μεγαλύτερης έκτασης (πέντε χιλιομέτρων) υπάρχουν μόνο τεσσερα. Το σωματείο των ταξί θα κινηθεί νομικά ειδικά για το θέμα των σαμαρακιών με κάθε δυνατή νομική μέθοδο και όσον αφορά για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί θα το δεχτούμε και θα μεταφερθούμε με την προϋπόθεση ότι όλοι οι κανόνες ασφάλειας που έχουμε προτείνει θα τηρηθούν .

Κουρκουτης Νικητας
Προεδρος ιδιοκτητων ταξι Αγ. Νικολαου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...