Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΑΡΘΡΟ Του Θύμιου Λυμπερόπουλου: Οι πολιτικοί μας …λούζονται στο Σύνταγμα..!

Σε μία κρίσιμη στιγμή , η Ελλάδα έχει ξεμείνει από πολιτικές προσωπικότητες. Δεν ξέρω πόσο βαρύ αισθάνεται το φορτίο που κουβαλά ο Αλέξης Τσίπρας,  πρέπει όμως
να του αποδοθεί, ότι δεν έχει   στήριξη από την πλειοψηφία  του πολιτικού κόσμου συμπεριλαμβανομένων και στελεχών του κόμματός του.


Ο Αντώνης Σαμαράς  έχει αναλωθεί στην αναζήτηση άλλοθι για την πολιτική του  αποτυχία. Μας παρουσιάζει ως μονόδρομο σωτηρίας μια πολιτική, που ευθύνεται για χιλιάδες αυτοκτονίες κι άλλα τόσα εμφράγματα , όλα σε ανθρώπους της εργατικής και της μικρομεσαίας τάξης. Την ίδια ώρα που έκαναν πάρτυ και μεγάλωναν τα κέρδη των καρτέλ και των πολυεθνικών.  Αυτή  την  πολιτική η κοινωνία  την απέρριψε. Όμως  το πάθημα δεν έγινε μάθημα  και η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να κυβερνάται από μια ακραία συνιστώσα της παράταξης που έχει ως οδηγό τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και την παροχή υπηρεσιών στους εκφραστές των μονοπωλίων-ολιγοπωλίων. Ξυπνήστε Έλληνες και αφήστε τις συγκεντρώσεις στήριξης προς τους δανειστές.


Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αυτή τη στιγμή άλλες προτεραιότητες. Το πως  θα κυριαρχήσει στην εσωκομματική αρένα της Νέας Δημοκρατίας.. Μέχρι και τον Σημίτη συνάντησε. Εδώ πραγματικά ο ανθρώπινος νους σταματά !!!
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Αναζήτησε δημόσια στήριξη για να συνεχίσει να ηγείται ενός κόμματος  που δεν έχει πλέον ούτε το στοιχειώδη αυτοσεβασμό. 
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο  Καραμανλής έκανε  λάθος προσφέροντας επικοινωνιακή στήριξη στο Σαμαρά. Εκτιμώ  ότι η πολιτική οντότητα του πρώην πρωθυπουργού  δεν σπαταλήθηκε τόσο ανούσια και ότι απλά  επεσήμανε στο Σαμαρά το αυτονόητο. Να βάλει δηλαδή το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό. 


Ευτυχώς  υπάρχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός, που εκπέμπει κύρος και σιγουριά  τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Κανείς δεν ξεχνάει ότι παρά τον πόλεμο που δέχτηκε, υπερασπίστηκε με αυταπάρνηση το σύνταγμα της χώρας, το ευρωπαικό δίκαιο και ήταν αυτός που ανέδειξε  με πλήρη επιστημονική  και πολιτική τεκμηρίωση το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όσοι θεωρούν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα λειτουργήσει με κομματική ταυτότητα πλανώνται πλάνην  οικτρά. Αυτό δεν το επιτρέπει ούτε ο συνταγματικός του ρόλος, ούτε ο πατριωτισμός του ,  ούτε και το ήθος του.
 

Το πολιτικό σκηνικό θυμίζει έντονα εθνικό διχασμό και προσπάθειες  όπως αυτές του Αυστριακού  καγκελάριου  Βέρνερ Φαϊμαν,   μας κάνουν αισιόδοξους , άλλη και μελαγχολικούς. Ένας Ευρωπαίος πολιτικός μιλά για κοινωνικό πρόσωπο χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και με πενταετή σταθερή συμφωνία.  Και οι Έλληνες πολιτικοί, ή στηρίζουν εκδηλώσεις ρήξης ή εκδηλώσεις στήριξης των δανειστών. Την Ελλάδα όμως ποιος θα την στηρίξει;


Ντροπή τους. Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν.


Δυστυχώς η Ελλάδα καίγεται και οι πολιτικοί μας …λούζονται στο Σύνταγμα.

ΠΗΓΗ: http://www.poeiata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...