Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Σπίρτζη με Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί: ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ..!

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του προεδρείου της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Ταξί. 
Στην ατζέντα της συζήτησης υπήρχε μια σειρά από θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού και χρήζουν άμεσης λύσης. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα εξής :
Τροποποιήσεις του άρθρου 85 του Ν.4070
1. τροποποίηση της διαδικασίας έκδοσης νέων άδειων (πρώτα να βγαίνει η απόφαση για τυχόν νέες άδειες μεσώ μαθηματικού τύπου και μετά να γίνεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος)
2. να καταργηθεί το bonus (0,5%) που δίνει ο νόμος στον περιφερειάρχη στην εκδοσή νέων αδειών
3. να αλλάξει ο χρόνος αδειοδότησης, αφού ο βασικός συντελεστής για τον μαθηματικό τύπο είναι η απογραφή πληθυσμού η οποία γίνεται ανά 10 χρόνια..
4. να μειωθούν τα ποσοστά ιδιοκτησίας στο σύνολο του στόλου από 5% στην Αθήνα και 3% στην επαρχία σε 2% και 1% αντίστοιχα.
Κανονισμός λειτουργίας - ειδική άδεια- οχήματα ειδικής μίσθωσης
1. Εκδοση νέου κανονισμού λειτουργίας
2. μείωση ορίου ηλικίας για την έκδοση της ειδικής άδειας αφού καταργήθηκε η έκδοση επαγγελματικού διπλώματος στα 21.
3. να εκδοθεί υπουργική απόφαση σχετικά με το τιμολόγιο και να καταργηθεί στην παράγραφο 4α του άρθρου 105 η φράση ''με το δημόσιο η με ν.π.δ.δ.''
4. να εκδοθεί υπουργική απόφαση για τα διακριτικά των ΕΙΧ οχημάτων
5. να εκδοθεί εγκύκλιος που θα προσδιορίζει με σαφήνεια τα εξωτερικά γνωρίσματα των ειδικής μίσθωσης τα οποία δεν πρέπει να φέρουν τη λέξη ταξι.
6. να εκδοθει υπουργική απόφαση για την ακινησία εδχ
7. να επανέλθει η 12ωρη σύμβαση
8. να καταργηθεί η δυνατότητα των τουριστικών καταλυμάτων να μεταφέρουν τους πελάτες του με οχήματα που προήλθαν από χρηματοδοτική μίσθωση. να επιτρέπεται μόνο με ιδιόκτητα οχήματα.
O κ. Σπίρτζης θεώρησε απόλυτα δίκαια τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί και δεσμεύτηκε ότι θα διευθετηθούν άμεσα. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του κλάδου τόνισαν ότι:
''Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί θα προσπαθήσει να είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου και θα συνδράμει στο βαθμό που μπορεί στην ανάδειξη και στη λύση κάθε προβλήματος που αφορά τον κλάδο . Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...